Yhdysvaltalainen autojätti General Motors ilmoitti tiistaina ryhtyvänsä F1-sarjaan moottoritoimittajaksi kaudella 2028, uutisoi RaceFans.

Tarkoituksena on valmistaa voimayksiköt kaudella 2026 voimaantulevien moottorisääntöjen puitteissa, jotka tullaan tuntemaan nimellä Cadillac. Ilmoituksella pyritään vauhdittamaan Andretti Globalin tallipaikan naulaamista.

Andrettin suunnitelmat saivat viime kuussa hyväksynnän kansainväliseltä autourheiluliitto FIA:lta, mutta kaupalliset ehdot hiertävät vielä F1-sarjan kaupallisia oikeuksia hallinnoivaa FOM:ia (Formula One Management).

Andrettin saadessa tallihankkeensa läpi, nähtäisiin kuninkuusluokassa tulevaisuudessa jopa seitsemän moottoritoimittajaa. Amerikkalaisjätti kilpailisi tällä saralla Ferraria, Mercedestä, Hondaa, Audia, Renaultia sekä Red Bull-Fordia vastaan.

General Motorsin tiedotteessa painotettiin heidän sitoutumistaan kilpailemaan nimenomaan Andrettin rinnalla moottoriurheilun kuninkuusluokassa.

LUE MYÖS: Max Verstappenin dominanssilla ikävä varjopuoli