Rallilegenda Timo Salonen ihmettelee Kalle Rovanperän ympärillä pyöriviä huhuja, joiden mukaan suomalainen saattaisi pitää jopa välivuoden tai ajaa vain osan ensi kauden kilpailuista, uutisoi Ilta-Sanomat.

Salonen kommentoi Sanomalle, että Rovanperän tulisi panostaa yhä täysillä ralliin, vaikka hän on voittanut jo kaksi maailmanmestaruutta.

– En tiedä sitten, mitä hän haluaa ja mikä tässä on ideana. Haluaako hän sitten sitä driftingiä ajaa enemmän? Mutta hän on nuori mies, pitäisi nyt vielä täysi vuosi töitä tehdä, Salonen näkee.

Rallilegendan mukaan ralli ei ole myöskään enää yhtä raskasta kuin hänen aikaansa, joten Rovanperällä pitäisi olla aikaa muuhunkin, vaikka tämä on harmitellut matkapäivien määrää.

– Jos mennään muutamakymmenen vuotta taaksepäin, mullekin tuli parhaana vuonna 300 matkapäivää, enkä valittanut. Kisat olivat sellaisia, että ajettiin 36 tuntia yhtä soittoa, sitten 8 tunnin tauko ja uudet 36 tuntia. Jyväskylässäkin ajettiin silloin yli 50 pätkää.

– Mielestäni rallin MM-sarjan ajaminen on nykyään helppoa. Pari–kolme päivää harjoittelee ja sitten pari päivää ajaa kisaa. En tiedä, miten nykykuskit sen näkevät, mutta minun mielestäni ralli ei ole enää ollenkaan rankkaa.