Lauantaina maailmanmestaruuten voittanut Max Verstappen kruunasi viikonloppunsa voittamalla Qatarin osakilpailun. Voitto on miehelle peräti 14 tällä kaudella.

Palkintokorokkeen täydensi Verstappenia viikonlopun jahdanneet McLaren-kuskit. Toisen sijan nappansi sprinttivoittaja Oscar Piastri. Ruudusta 10 lähtenyt Lando Norris ei saanut tallimääräysten takia haastaa tallitoveriaan lopussa, tyytyen kolmanteen sijaan.

Suomalaisittain Valtteri Bottaksen suoritus Qatarissa oli loistava. Kokenut suomalainen nappasi tärkeitä MM-pisteitä Alfa Romeolle, kun hän sivusi kauden parasta sijoitustaan ohittaen ruutulipun kahdeksantena.

Alfa Romeon ratkaisut varikkopysähdysten suhteen olivat elintärkeät loistosuoritukselle. Bottas onnistui välttämään ratarajarangaistuksia siinä, missä kuljettajat ympärillä nappasivat sekuntteja alvariinsa. Myös tallikaveri Zhou Guanyu onnistui nappaamaan viimeisen pisteen.

Neljänneksi kilpailussa selvisi lähdössä Lewis Hamiltonin kanssa kolaroinut George Russell. Brittikuski putosi osuman seurauksena viimeiseksi, mutta taisteli itsensä lopulta kärjen tuntumaan. Ainoana Ferrarina sunnuntain kilpailussa ollut Charles Leclerc oli viides.

Fernando Alonso oli ulosajosta huolimatta kuudes. Hänen taakaa ruutulipun ohitti Alpinen Esteban Ocon. Yhdeksänneksi sijoittunut Sergio Perez jäi tallikaveristaan yli kierroksella. Kaksi ratarajarangaistusta ottanut Perez sai kovaa palautetta myös omalta varikkomuuriltaan kilpailun aikana.

– Sait jälleen aikasakon ratarajoista. Tämä tekee hallaa meille, miehen kisainsinööri linjasi.

Kilpailusta keskeyttivät Hamilton sekä Williamsin Logan Sargeant. Carlos Sainz ei osallistunut kilpailuun ollenkaan bensavian takia.

Viaplay näyttää kaikki koko F1-kauden.