USA:n sprinttiviikonlopun jännittävä aika-ajosessio päättyi Charles Leclercin paalupaikkaan Austinissa.

Koko sessio saatiin läpi ilman yhtäkään keskeytystä tai edes keltaista lippua. Lopulta paalutaistelua käytiin peräti neljän tallin välillä, joista lopulta monacolainen Leclerc veti voiton. Kolminkertainen maailmanmestari Max Verstappen kellotti Q3-osion nopeimman ajan, mutta rikkoi ratarajoja selkeästi, pudoten aina kuudenneksi saakka.

Näin ollen kärkikolmikon täydentää McLarenin Lando Norris sekä Mercedeksen Lewis Hamilton. Neljänteen ruutuun asettuu Carlos Sainz ja viidenteen George Russell. Kärkikymmenikön täydensi Alpine-kuskit Pierre Gasly etunenässä, Sergio Perez sekä Oscar Piastri.

Valtteri Bottaksen aika-ajo päättyi lopulta pettymykseen. Suomalainen hävisi tallikaverilleen jääden ruutuun 13. Tallikaveri Zhou Guanyu löytyy yhden lähtöruudun ylempää. Radalle palannut Daniel Ricciardo jäi ruutuun 15, häviten tallikaveri Yuki Tsunodalle muutaman kymmenyksen.

Uudet päivitykset viikonloppuun saanut Aston Martin koki jättipettymyksen. Talli ei saanut jarruongelmien takia paljoa rata-aikaa perjantain harjoituksessa, mikä näkyi aika-ajoissa. Lance Stroll löytyy sijalta 19 ja Fernando Alonso sijalta 17. Alonso jää ensi kertaa Q3-osion ulkopuolelle tällä kaudella.