Max Verstappen voittaa Italian osakilpailun ja samalla tekee historiaa.

Hollantilainen nappasi peräti 10 peräkkäisen voittonsa tällä kaudella. Tällä tuloksella hän kiilaa Sebastian Vettelin tässä tilastossa. Verstappen on nyt ylhäisessä yksinäisyydessään peräkkäisten voittojen tilastossa.

Samalla Red Bull nappasi myös historiansa ensimmäisen kaksoisvoiton Monzassa, kun Sergio Perez nousi rajujen taisteluiden jälkeen toiseksi. Carlos Sainz oli lopulta kolmas. Espanjalainen taisteli rajusti tallitoveri Charles Leclercin kanssa, melkein osuen kilpailun viimeisellä kierroksella.

Suomalaisittain Valtteri Bottaksen tulos oli loistava. Eriävällä strategialla kilpailuun lähtenyt suomalainen onnistui medium-seoksella ajamaan yhden pisteen. Suomalainen osui Williamsin Logan Sargeantin kanssa, mistä jenkkiä muistettiin aikasakolla

Mercedes-kaksikolla päivä oli kaksijakoinen. Molemmat kuskit rikkoivat sääntöjä saaden viiden sekunnin aikasakot mieheen. George Russell ajoi mutkan pitkäksi taistellessaan Esteban Oconia vastaan. Paikkaa ei luovutettu, joten rangaistus oli varma. Britti oli kuitenkin viides.

Lewis Hamilton puolestaan sai viiden sekunnin aikasakon osuessaan Oscar Piastrin kanssa. Hamilton leikkasi liian aikaisin nuoren aussin eteen, mikä tuhosi nuorukaisen kilpailun. Hamilton sai viisi sekuntia rangaistusta, mutta onnistui kuromaan eroa Alex Alboniin, pitäen kuudennen sijansa.

Albonin jälkeen maaliin tuli Lando Norris. Bottaksen edessä ruutulipun ohitti Fernando Alonso.