Lauantain aika-ajoissa pahasti kolaroinut Lance Stroll ei osallistu Singaporen osakilpailuun.

Aston Martinin tiedotteen mukaan päätös tehtiin yhdessä tallin johtoportaan sekä Strollin kanssa. Kanadalainen vietiin osumansa jälkeen välittömästi radanläheiseen terveyspisteeseen tarkastuksia varten. Suurempia vammoja ei löydetty, mutta tallipäällikkö Mike Krackin mukaan Strollin käsi on edelleen hellänä osumasta.

Tämän lisäksi Strollin auto meni palasiksi osumassa, eikä tallilla ole välttämättä aikaa korjata kilpuria ajoissa.

– Meidän prioriteettimme on pitää huolta, että Lance toipuu osumasta. Tämän lisäksi auton korjaamiseen menevät resurssit ovat niin ajallisesti kuin maksullisesti tällä hetkellä niin suuret, että olemme päättäneet yhdessä Lancen jättäytyvän kilpailusta, Krack kommentoi Chris Medlandin mukaan.

– Tärkein asia nyt on se, että Lance on valmis Japanin osakilpailua varten.

Talli ei lähetä varakuljettaja Felipe Drughovichia radalle, vaan osallistuu kilpailuun yhdellä autolla. Tätä kilpuria miehittää Fernando Alonso.