Singaporen GP:n kolmas harjoitus on paketissa. Nopeinta kyytiä pomppuisella katuradalla puski menemään Ferrari-kuljettaja Carlos Sainz.

Harjoitusten perusteella Singaporen aika-ajoista on luvassa huippujännittävä, sillä kärkitaistoon on tunkeutumassa useita kuljettajia. Sen lisäksi kautta hallinnut Red Bull -talli vaikuttaa olevan hieman ongelmissa. Toiseksi nopein oli Mercedeksen George Russell ja britti jäi Sainzista vain noin kuusi sadasosaa. Kolmanneksi ehti runsaan päivityspakettinsa kanssa McLarenin Lando Norris, joka jäi kärkinoteerauksesta noin kaksi kymmenystä.

Max Verstappen raivosi autonsa toiminnasta tiimiradioon useaan otteeseen ja vaihdelaatikon toiminta ei miellyttänyt hollantilaista.

– Mitä helvettiä tämä on? Anteeksiantamatonta, raivosi Verstappen tiimilleen.

Verstappenin paras noteeraus riitti päätösharjoituksessa neljänneksi ja eroa Sainziin kasaantui noin kolme kymmenystä. Hollantilainen jatkoi palautteen antoaan harjoituksen päätyttyä.

– Nämä olisi erittäin hyvät säädöt driftaukseen, täräytti hollantilainen tiimilleen.

Max Verstappen vaikutti olevan vaikeuksissa. Artikkeli jatkuu.
Kuva: Getty Images

Marina Bayn katurata muodostui jälleen haastavaksi muillekin. Muun muassa Liam Lawson pyörähti kertaalleen ykkösmutkan yhdistelmässä ja uudistetun rataprofiilin myötä radan 16:s mutka muodostui jarrupaikaltaan haasteelliseksi ja useat kuskit vetivätkin tässä kohtaa pitkäksi.

Verstappenin lisäksi Sergio Perez valitteli myös autonsa ajettavuutta, eikä meksikolainen tuntunut löytävän balanssia kilpuriinsa. Perez jäi tuloslistalla kahdeksanneksi ja eroa kärkeen kertyi seitsemän kymmenystä.

Ferrari vaikuttaa vahvalta, kun punainen auto on ollut jokaisen harjoituksen kärkiautona. Charles Leclercin paras noteeraus jäi piippuun pienen ajovirheen takia. Monacolainen latasi pohjat ykkössektoriin, mutta jätti kierroksensa kesken pienen tilanteen takia, joten Ferrarilta voi kokonaisuutena odottaa kovaa tulosta.

Valtteri Bottaksen lupaava perjantai ei ainakaan tässä kohtaa vielä kantanut lauantaille. Sveitsiläistallin kilpurit löytyivät häntäpäästä sijoilta 18 ja 19. Bottaksen ero kärkeen oli noin 1,4 sekuntia.

Aika-ajot käynnistyvät kello 16:00 Suomen aikaa. Päätösharjoituksen tuloslista alla.

Singaporen GP:n 3. harjoitukset

  1. Carlos Sainz, Ferrari
  2. George Russell, Mercedes +0,069
  3. Lando Norris, McLaren +0,238
  4. Max Verstappen, Red Bull +0,313
  5. Charles Leclerc, Ferrari +0,316
  6. Lewis Hamilton, Mercedes +0,470
  7. Oscar Piastri, McLaren +0,665
  8. Sergio Perez, Red Bull +0,719
  9. Nico Hülkenberg, Haas +0,831
  10. Yuki Tsunoda, AlphaTauri +0,880
  11. Kevin Magnussen, Haas
  12. Esteban Ocon, Alpine
  13. Fernando Alonso, Aston Martin
  14. Lance Stroll, Aston Martin
  15. Pierre Gasly, Alpine
  16. Liam Lawson, AlphaTauri
  17. Alex Albon, Williams
  18. Valtteri Bottas, Alfa Romeo
  19. Zhou Guanyu, Alfa Romeo
  20. Logan Sargeant, Williams