Ensi viikonvaihteen Singaporen GP:n rataprofiiliin on tehty iso muutos, jonka myötä kierrosajoista lähtee arvioiden mukaan noin kymmenen sekuntia pois.

Marina Bayn katuradan viimeisen sektorin läheisyydessä käynnistyneiden rakennustöiden myötä mutkat 16-19 on jouduttu poistamaan käytöstä, joten radasta tulee nopeampi. Hitaan osuuden tilalla on nyt käytännössä vain pidempi suoran pätkä.

Poistettujen kurvien joukossa on surullisen kuuluisa 17:s mutka, jossa Nelson Piquet junior täräytti autonsa tahallaan kaiteisiin kaudella 2008. Tämä aiheutti turva-autotilanteen, josta tallikaveri Fernando Alonso hyötyi eniten ja nappasi tämän myötä voiton.

Samalla vanhan profiilin tiukka 18:s käännös jää tässä kohtaa historiaan. Sillan alle johtavassa vasurissa on nähty vuosien saatossa runsaasti tilanteita ja yksi jos toinenkin kuski on päättänyt kisansa siihen. Muutoksista ilmoitettiin ensimmäisen kerran jo 11 kuukautta sitten, joten tiimeillä on ollut tarvittava aika päivitellä uutta profiilia simulaattoreihinsa.

Uudistettu rataprofiili tulee olemaan aiempaa hellempi myös renkaille, sillä viimeisen sektorin kinkkiset käännökset ovat takavuosina johtaneet renkaiden ylikuumenemiseen. Samalla vaihdelaatikon rasitus pienenee, eikä täten Marina Bayn rataprofiili pidä enää kunniaa eniten vaihteenvaihtoja kierroksen aikana vaativana ratana.

Uudistettu rataprofiili alla.

Kuva: formula1.com

Lähde: RaceFans