Carlos Sainz nappasi paalupaikan Italian GP:n aika-ajoissa Monzassa.

Espanjalainen on ollut koko viikonlopun nopein mies, mikä kulminoitui lauantai-iltana. Espanjalainen räjäytti kotiyleisön hurmokseen huippujännittävän viimeisen kierroksen jälkeen. Red Bullin Max Verstappen oli vain sadasosan päässä. Tallikaveri Charles Leclerciin matkaa oli kuusi sadasosaa.

Paalupaikka ei ollut kuitenkaan varma ruutulipun heiluessa. Sekä Sainz että Leclerc olivat matkalla tuomariston tutkintaan session jälkeen. Kaksikon epäiltiin ylittäneen tuomariston määräämän delta-ajan valmistavalle kierrokselle.

Tuomariston tutkinta kesti kokonaiset 47 sekuntia, jonka jälkeen jatkotoimia ei tarvittu. Kaksikko pitää siis lähtöruutunsa.

Red Bullin Sergio Perez jäi neljänneksi, noin neljä kymmenystä kärjen vauhdista. Williamsin Alex Albon ajoi viidenneksi ja Mercedeksen George Russell oli kuudes. Kärkikymmenikön täydensi järjestyksessä Oscar Piastri, Lando Norris, Lewis Hamilton sekä Fernando Alonso.

Valtteri Bottas lähtee kilpailuun ruudusta 14.