Hollannin GP:n startti oli kaoottinen. Radan ensimmäinen osuus sujui siististi, Max Verstappenin johdossa. Fernando Alonson startti oli loistava ja kokenut espanjalainen nousi peräti toiseksi. Myös Valteri Bottaksen startti oli loistava. Sumalainen nousi radalla yli kuusi sijoitusta.

Radan viimeisessä sektorissa alkoi kaaos. Rankkasade iski Zandvoortin radalle kuin katkaisimesta. Sade vihmoi koko radan läpimäräksi, eivätkä kaikki kuskit pystyneet reagoimaan tähän. Näin muutamalla kuljettajalla on välikelin rengas samalla, kuin osa pysyi radalla pehmeillä renkailla.

Tällä hetkellä sade on loppunut, mutta rata on läpimärkä. Ensimmäisenä pysähtynyt Sergio Perez johtaa kilpiilua yli 10 sekunnilla. Kuivuva rata voi tuottaa ongelmia myöhemmin, mutta tällä hetkellä kaikki kuivan kelin renkailla ajavat kuskit valuvat järjestyksessä taaksepäin. Bottas on itse pudonnut kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Tämänhetkinen kärkikymmenikkö:

  1. Perez
  2. Zhou
  3. Gasly
  4. Verstappen
  5. Leclerc
  6. Alonso
  7. Sainz
  8. Tsunoda
  9. Magnussen
  10. Ocon

16. Bottas