F1-piireissä pyörähti hiljattain liikkeelle huhuja, joiden mukaan Red Bull sekä AlphaTauri olisivat lisäämässä yhteistyötään entisestään ensi kaudella.

Samaan syssyyn on spekuloitu siitä, olisiko Red Bullin sisartallilla mahdollisuuksia käyttää kaudella 2024 Red Bullin ykköstallin kilpuria.

Äkkiseltään moinen kuulostaa villiltä, sillä sääntöjen mukaan tallit eivät saa suoraan kopioida toistensa tekeleitä, saatika käyttää kokonaan samaa autoa. Toki ideoita otetaan muiden innovaatioista, mutta palapelin kasaaminen F1-auton osalta ei ole niin yksinkertaista.

Esimerkiksi Haas sekä Alfa Romeo saavat joitakin osia asiakastiimeinä Ferrarilta sääntöjen sallituissa rajoissa, mutta koko pakettia ei pysty ostamaan kilpailijoilta. Samaa tekee Aston Martin Mercedeksen kanssa.

AlphaTaurin uskotaan lähentyvän entistä enemmän ykköstiiminsä kanssa, etenkin italialaistallin ollessa suurissa vaikeuksissa kilpurinsa kanssa tällä kaudella. Entinen Ferrarin kilpailujohtaja Laurent Mekies on tulossa tallipäälliköksi ja tiimin on huhuttu saavan jälleen kerran uuden nimen.

Vuoden 2015 Le Mansin LMP2-luokassa voittanut Richard Bradley uskoo vahvasti, että sääntöjä pystytään jollain tapaa kiertämään tässäkin asiassa.

– Säännöt pysyvät aikalailla muuttumattomina ensi kaudeksi, joten tämän kauden Red Bull olisi edelleen todella kilpailukykyinen ensi kaudellakin, spekuloi Bradley On Track GP -podcastissa.

Red Bull omistaa ja pääasiassa rahoittaa molempien tiimin toiminnan ja sisartallin uudesta nimestä onkin tipahdellut vihjeitä. AlphaTauri saattaa jo ensi kaudesta eteenpäin kulkea nimellä Hugo Boss Bulls Racing.

– Kyseessä saattaa olla erilailla määriteltävä asia, sillä Red Bull toimii AlphaTaurin, tai Hugo Bossin rahoittajana, miksikä ikinä sitä tullaankaan kutsumaan, jatkaa Bradley.

– Jossain saattaa olla porsaanreikä, jolla he voisivat pystyä antamaan sen (RB19:n) AlphaTaurille. Puhtaasti sen takia, koska he käytännössä omistavat ja rahoittavat tallin.

– Jos he ottavat sen Red Bullin ensi kaudella, he tulevat olemaan todella kilpailukykyisiä. Se on päivänselvä asia, veisteli britti.

Red Bull on voittanut kuluvan kauden kaikki 12 kilpailua. Max Verstappenilla on 165 pistettä enemmän kuin seuraavalla toisen tiimin kuljettajalla Fernando Alonsolla. Samalla Red Bull johtaa valmistajien MM-sarjaa mykistävällä 256 pisteen erolla ennen Mercedestä.