Suomen MM-rallissa oli ohjelmassa seitsemäs erikoiskoe. Vetisissä olosuhteissa Lankamaa 2:lla nopeinta kyytiä tarjoili Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä.

Lue EK6:n tapahtumista tästä.

Epävakaat olosuhteet ovat avittaneet perjantaina Rovanperää jonkin verran auraushommien suhteen, mutta Rovanperän tehtävänä on ollut putsata vetisiä uria takana tuleville. Siitä huolimatta hallitseva mestari paineli jälleen pohja-ajan ja kasvatti johtoaan Elfyn Evansiin.

– Tämä oli ihan okei. Pehmeä pätkä ja paljon vettä, mutta yleisesti ihan hyvällä fiiliksellä. Katsotaan miten muut tulee, mutta tuntui ainakin ihan hyvältä, veisteli Rovanperä Lankamaa 2:n maalissa.

Ero tallikaveri Evansiin on seitsemän pätkän jälkeen 5,7 sekuntia.

Teemu Suninen selätti jälleen mallikkaasti yhden erikoiskokeen Hyundaillaan. Tällä kertaa jokelalainen oli viidenneksi nopein ja jäi Rovanperän pohijsta 2,7 sekuntia.

– Aika hullua! Isoja uria ja tuolla voi vain mennä ja toivoa parasta, heitti Suninen.

Suninen jatkaa edelleen kilpailussa viidentenä ja on iltapäivällä kaasutellut tasatahtiin kokeneen tallikaverinsa Thierry Neuvillen kanssa.

Jari-Matti Latvala koittaa nautiskella Jyväskylän rallistaan, mutta sateen kastelemat tiet ovat liukkaita ja tuurilainen joutuu keskittymään ihan tosissaan. Kokenut konkari kuitenkin selätti jälleen haasteet ja totesi, että näihin olosuhteisiin on vain nähtävästi totuttava, vaikka hän aiemmin toivoi kuivempaa keliä.

– Oli hieman vaikeampaa toisella kertaa. En päässyt samaan rytmiin kuin aamulla sateen takia ja tähän on nyt vain totuteltava, kertoi Latvala.

Perjantaina ajetaan vielä kolme erikoiskoetta, joista EK8 käynnistyy kello 16:51. Kilpailun kokonaistilanne alla.

Suomen MM-rallin tilanne, EK 7/22

  1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
  2. Elfyn Evans, Toyota 5,7
  3. Takamoto Katsuta, Toyota +18,1
  4. Thierry Neuville, Hyundai +18,7
  5. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai +26,0
  6. Jari-Matti Latvala & Juho Hänninen, Toyota +1:10,2

WRC2-tilanne päivittyy