Suomen MM-rallissa ajettiin perjantaina iltapäivällä jo kilpailun kuudes erikoiskoe. Laukaa 2:lla nopeinta kyytiä paineli menemään tuttu mies, Kalle Rovanperä.

Jyväskylän rallin aamupäivä oli tapahtumarikas, kun molemmat M-Sportin autot joutuivat jättämään leikin kesken. Ott Tänakin matka päättyi savuna ilmaan auton hyydyttyä tien varteen ja Pierre-Louis Loubet puolestaan ajoi ulos.

Draamankaari ei tyssännyt tähän, kun EK5:llä Hyundain Esapekka Lappi täräytti puuhun ja joutui keskeyttämään. Kärkikahinoissa riittää kuitenkin siitä huolimatta mielenkiintoa suomilasienkin läpi katseltuna.

EK6:lla tiet olivat sateen jäljiltä märät ja urat sekä kuopat olivat täyttyneet vedestä. Tämä suosi Rovanperää, joka on ässä tällaisissa olosuhteissa. Nopein aika napsahti huonosta fiiliksestä huolimatta.

– Haastavaa olla urien johdosta ensimmäinen auto, mutta aika puhtaasti tultiin. Vesiura putsaantuu muille, ei tämä hyvä pätkä ollut, tuumasi Rovanperä pätkän maalissa.

Rovanperän johto tallikaveri Elfyn Evansiin kasvoi tällä erää 5,3 sekuntiin.

Hyundain toinen suomalaiskuski Teemu Suninen on jatkanut Keski-Suomen sorateillä siitä, mihin Virossa jäi. Kokemusta autosta alkaa kertymään ja vauhtikin sitä myötä toivottavasti kiihtyy. EK6:lla jokelalainen jäi vain kuusi kymmenystä Rovanperän pohjista.

– Todella haastavaa ja liukasta. Tämä on iso haaste, mutta yritän puskea, veisteli Suninen maalissa.

Suninen on tullut mallikkaasti, sillä eroa samalla autolla ajavaan Thierry Neuvilleen on vain seitsemän sekuntia.

Toyotalla vielä kerran huipputasolla kokeileva Jari-Matti Latvala on tehnyt juuri sitä, mitä lääkäri käski. Tuurilainen on nauttinut ajamisesta ja muiden murheiden sekä epäonnen sävyttämänä Latvala on oikein mukavissa asemissa kilpailussa kuudennella paikalla.

– Oli hieman helpompaa, mutta pito vaihteli hirveästi. Rytmi ei ollut kauhean hyvä liukkaiden kohtien takia, mutta pääsimme ilman virheitä läpi. Sade voisi lakata, niin pystyisimme nauttimaan enemmän, sanoi Latvala maalissa.

Perjantaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta, joista seuraava käynnistyy kello 15:33. Rallin kokonaistilanne alla.

Suomen MM-rallin tilanne, EK 6/22

  1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
  2. Elfyn Evans, Toyota +5,3
  3. Takamoto Katsuta, Toyota +16,2
  4. Thierry Neuville, Hyundai +16,2
  5. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai +23,2
  6. Jari-Matti Latvala & Juho Hänninen, Toyota +56,2
  7. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Skoda (WRC2) +2:10,2
  8. Jari Huttunen & Antti Haapala, Skoda (WRC2) +2:11,7
  9. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +2:14,7
  10. Emil Lindholm & Reeta Hämäläinen, Hyundai (WRC2) +2:17,2