Jyväskylän MM-rallissa ajettiin jo lauantain ajopäivän toiseksi viimeinen erikoiskoe. Rapsulassa kovinta vauhtia lasketteli menemään jälleen Toyotan Elfyn Evans.

Walesilainen on ottanut lauantaina johtopaikan selvästi haltuunsa ja kontrolloi vahvasti johtoasemaansa. Hyundain Thierry Neuvillen vauhti ei ole riittänyt haastamaan Toyotaa ja ero on tässä kohtaa 32,8 sekuntia.

Hyundain Teemu Suninen on saanut nauttia lauantaina tiukasta sekuntipelistä Toyotan Takamoto Katsutaa vastaan. Kaksikko on vaihdellut sijoitusta keskenään kuin pingiksessä konsanaan ja Rapsulassa heidän välilleen saatiin kokonaiset kaksi kymmenystä Katsutan hyväksi.

– Yritin kyllä tulla kovaa ja kaikki hyvin, tiivisti Suninen Rapsulan annin.

Paljon pienempää eroa ei enää voi kahden auton välillä olla, sillä Katsuta on tässä kohtaa vain 0,1 sekunnin päässä Sunisesta.

Jari-Matti Latvala tuli Rapsulassa suhteellisen väkevästi. Tuurilainen hävisi M-Sportin vakiokuskille Pierre-Louis Loubet´lle ainoastaan 1,4 sekuntia. Maalissa hymy oli herkässä ja Latvala sekä kartturi Juho Hänninen nauttivat kyydistä.

– Kaikki hyvin. Yksi risteys missattiin, mutta muuten hyvin ja toivottavasti yleisöllä oli kivaa, fiilisteli Latvala.

Lauantaina on ohjelmassa enää yksi erikoiskoe, joka käynnistyy kello 18:35 Suomen aikaa. Kilpailun kokonaistilanne alla.

Suomen MM-rallin tilanne, EK 17/22

  1. Elfyn Evans, Toyota
  2. Thierry Neuville, Hyundai +32,8
  3. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai +1:30,0
  4. Takamoto Katsuta, Toyota +1:30,1
  5. Jari-Matti Latvala & Juho Hänninen, Toyota +3:28,1
  6. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +7:34,0
  7. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Skoda (WRC2) +7:35,2
  8. Adrien Fourmaux, Ford (WRC2) +8:10,9
  9. Nikolai Gryazin, Skoda (WRC2) + 8:53,9