Suomen MM-rallin iltapäivän lenkit käynnistyivät lauantai-iltapäivällä. Ensimmäisenä oli vuorossa toiseen kertaan ajettava Västilä. Hieman vajaan 19 kilometrin pätkän nopein oli rallia johtava Elfyn Evans. Walesilainen latasi hurjat 7,8 sekunnin pohjat ja kasvatti johtonsa Thierry Neuvilleen jo 25,5 sekuntiin.

Kilpailun lauantaipäivä on ollut tapahtumien osalta maltillinen ja jännitystä ovat ylläpitäneet oikeastaan vain kolmannesta sijasta ajavat Teemu Suninen sekä Takamoto Katsuta.

Suninen epäili säätöjen olevan pielessä aamupäivällä ja toivoi löytävänsä sitä kautta helpotusta ajamiseen. Näin ei kuitenkaan käynyt ja jokelalainen kertoi olevansa edelleen hieman hukassa auton kanssa.

– Oli jännittävää. En ole tyytyväinen vetooni ja olin aika pahasti vaikeuksissa, sanoi Suninen.

Katsuta oli 1,8 sekuntia Sunista nopeampi Västilässä ja täten suomalainen putosi neljänneksi. Ero on nyt 0,8 sekuntia Katsutan hyväksi.

Jari-Matti Latvala on pystynyt lauantaina nauttimaan enemmän rallin ajamisesta kuin perjantaina. Perjantaina lisähaastetta toi erittäin vaikeat olosuhteet, mutta tänään tiet ovat olleet kuivempia ja tuurilainen jatkaa fiilistelyään edelleen viidentenä.

Tällä kertaa pätkän maalissa otettiin kommentit toiselta puolen hyttiä, eli kartanlukija Juho Hänniseltä.

– Ajat ovat ihan hyviä mutta rytmi ei ole aina kunnossa. Hän on kuitenkin rauhallinen eikä purista liikaa, analysoi Hänninen kuljettajan otteita.

WRC2:n puolella koettiin suomalaisittain lisää epäonnea, kun Jari Huttusen Skoda hyytyi tien poskeen. Voittotaisto jatkuu näin ollen Sami Pajarin sekä Oliver Solbergin välillä.

Lauantaina ajetaan vielä kolme erikoiskoetta, joista seuraava käynnistyy kello 16:35. Kilpailun kokonaistilanne alla.

Suomen MM-rallin tilanne, EK 15/22

  1. Elfyn Evans, Toyota
  2. Thierry Neuville, Hyundai +25,5
  3. Takamoto Katsuta, Toyota +1:18,0
  4. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai +1:18,8
  5. Jari-Matti Latvala & Juho Hänninen, Toyota 2:52,2
  6. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +6:19,2
  7. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Skoda (WRC2) +6:20,1
  8. Adrien Fourmaux, Ford (WRC2) +6:57,9
  9. Andreas Mikkelsen, Skoda (WRC2) +7:20,9
  10. Nikolai Gryazin, Skoda (WRC2) +7:24,3

13. Emil Lindholm, Hyundai (WRC2) +16:59,1