Uudet sääntömuutokset nappiin saanut Red Bull näyttää ajavan selvään tuplamestaruuteen kaudella 2023. Adrian Neweyn johtama tekninen osasto on kehittänyt kilpurin, joka on nopea radan jokaisella osa-alueella.

Muut tallit ovat päässeet ihastelemaan RB19-kilpurin kehitystyötä pintapuolisesti, mutta näkymä pinnan alle on ollut rajallista. Monacon GP:ssä katsojat sekä tallit saivat kuitenkin yllättävää kuvamateriaalia Red Bullin pohjalevystä.

Sergio Perezin aiheuttama kolari pakotti ratavirkailijat nostamaan kilpurin korkeuksiin saadakseen sen pois kapealta katuradalta. Nosturissa ollessaan yleensä tarkasti ulkopuolisten silmiltä suojattu pohjalevy pääsi jopa tv-kuvaan Perezin kilpurin roikkuessa radan yläpuolella.

Tämä tuotti tärkeää materiaalia muille talleille. Reaktio ei kuitenkaan ollut positiivinen, päinvastoin. McLaren sekä Ferrari ovat julkisesti voivotelleet, kuinka monimutkainen Neweyn kehittämä pohjalevy on.

– Nähdessäni sen jouduin vain ottamaan hatun pois päästä. Uskomatonta työtä Red Bullilta. Kaikki näkivät nyt miksi he ovat niin nopeita, McLarenin tallipomo Andrea Stella kommentoi RN365-sivustolle.

– Sitä on lähes mahdoton kopioida. Emme voi vain ottaa yhtä osaa tietystä autosta ja kopioida sitä itsellemme. Se toimii koko konseptin kanssa, ei yksinään.

Red Bull on voittanut jokaisen kilpailun tällä kaudella. Max Verstappen on löytynyt palkintokorokkeelta peräti 87% edellisen kahden kauden kisoista.