Pikalaina on hyvä ratkaisu silloin, kun tarvitaan nopeasti rahaa matkan tai vaikkapa jonkin yllättävän laskun maksamiseksi. Se antaa mahdollisuuden saada lainaa heti ja maksaa se takaisin myöhemmin. Lainan hakeminen on helppoa ja vaivatonta: sen voi tehdä verkossa muutamassa minuutissa ja saada rahat tilille jopa saman päivän aikana.

Kannattaa harkita tarkkaan, minkälaisia lainoja ottaa ja miten niitä hoitaa. Tiedot erilaisista lainatuotteista on helposti saatavilla netissä, joten tuotteisiin on mahdollista tutustua ennen pikalainan ottamista. On myös syytä varmistua siitä, ettei ota suurempia summia lainaa, kuin pystyy maksamaan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti – viivästyksistä veloitetaan usein korkokuluja.

Täyttämällä helpon lainahakemuksen netissä voi saada pikalainan nopeasti tilille

Lainahakemuksen tekeminen netissä on helppoa ja nopeaa. Ensimmäiseksi pitää tietysti löytää luotettava ja turvallinen lainavertailupalvelu, kuten Rahalaitos.fi, joka auttaa löytämään kaiken suuruisia lainoja kilpailukykyisillä maksuehdoilla. Kun rahoitusyhtiö on valittu, voi aloittaa hakemuksen täyttämisen.

Yleensä hakemus sisältää henkilötietojen lisäksi myös oman taloudellisen tilanteen arvioinnin. Kaikkien annettavien tietojen oikeellisuus kannattaa varmistaa, sillä väärin annetut tiedot voivat vaikuttaa hakemuksen hyväksymiseen. Kun on varmistanut, että kaikki on oikein, voi lopuksi lukea huolellisesti kaikki ehdot ja hyväksyä ne. Kun nopea henkilöllisyyden todentaminen on suoritettu, pikalainan saa tilille muutamassa minuutissa.

Kuka voi saada pikalainaa?

Pikalainaa voivat hakea yli 20-vuotiaat Suomen kansalaiset, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti. Lainanhakijan tulee myös olla vakituisesti Suomessa asuva ja hänellä tulee olla säännölliset tulot. Lainanhakijan on myös toimitettava lainantarjoajalle tarvittavat henkilötiedot ja dokumentit, joita ovat esimerkiksi palkkatodistus, verotuspäätös ja henkilötiedot. Jos lainanhakijalla on merkintä luottotiedoissa, lainaa ei yleensä myönnetä.

Kumpi on parempi, pikalaina vai kulutusluotto?

Pikalaina ja kulutusluotto ovat molemmat lainamuotoja, joiden kautta voi saada nopeasti rahaa. Se kumpi on parempi, riippuu paljon siitä, minkälaiseen tarpeeseen lainaa tarvitaan. Pikalaina on lyhytaikainen laina, joka on tarkoitettu äkillisiin rahantarpeisiin. Pikalainat ovat yleensä suhteellisen pieniä ja ne tulee yleensä maksaa takaisin 30–60 päivän sisällä. Pikalainan etuna on se, että se voidaan saada nopeasti ja helposti. Sen haittapuolena taas on se, että sen korot ovat yleensä korkeammat kuin muilla lainoilla.

Kulutusluottoa puolestaan voidaan nostaa suurempi summa ja sitä voidaan käyttää laajempiin hankintoihin. Luotto voidaan maksaa takaisin jopa useamman vuoden aikana ja korot ovat alhaisemmat kuin pikalainoissa. Kulutusluoton haittapuolena taas on se, että sen saaminen voi olla hitaampaa ja vaatii enemmän paperityötä.

Jos rahaa tarvitaan nopeasti äkilliseen tarpeeseen, pikalaina voi olla hyvinkin sopiva ratkaisu. Jos on tarve tehdä isompia hankintoja ja aikaa riittää lainan myönteisen päätöksen odottamiseen, kannattaa harkita kulutusluottoa.