Espanjan GP:n lähtöasetelmat lupaavat paperilla mielenkiintoista osakilpailua Barcelonassa.

Paalupaikkamies Max Verstappenin voi olettaa jälleen kerran karkaavan muilta maisemaan, mutta muista kärkisijoista tullaan käymään kova kamppailu.

Pakka on kärkikymmenikössä mukavasti sekaisin ja taaempaa starttaa kilpailuun myös kohtalaisen isoja kaloja, kun esimerkiksi Ferrarin Charles Leclerc lähtee varikolta. Monacolaisen Ferrariin on tehty muutoksia takajousitukseen ja Leclerc epäilikin aika-ajon jälkeen kilpurissa olleen jotakin pahasti vialla.

Leclercin lisäksi kohtuuttoman kaukaa starttaa Mercedeksen George Russell, joka on ruudussa 12. Hänen edeltään lähtee jälleen rajun pettymyksen lauantaina kokenut Red Bullin Sergio Perez. Meksikolaisen ohkaiset mestaruustoiveet ovat kaatumassa omiin ajovirheisiin ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka korkealle Perez kampeaa.

Aston Martinin Fernando Alonso on myös totuttua kauempana, kun vanha kettu möhli mahdollisuutensa aika-ajoissa. Alonso sijoittui yhdeksänneksi, mutta nousi pykälän ylöspäin Pierre Gaslyn kuuden lähtöruudun rangaistuksen myötä.

Gaslyn katsottiin estelleen kahdesti nopealla kierroksella olevaa kuskia, joten ranskalaisen mahtava aika-ajo meni hukkaan pudoten kymmenenneksi. Alpine-talli on nostanut päätään viime aikoina ja onkin mielenkiintoista nähdä jälleen ranskalaistallin kisavauhti.

Suomalaisittain pistehaaveet ovat ohuet, sillä Valtteri Bottas lähtee Alfa Romeollaan vasta ruudusta 16. Lupaavan viikonlopun alun jälkeen lähtöasetelmat kokivat kolauksen heikon aika-ajon myötä.

Seuraa tätä:

Barcelonan rataprofiiliin tehtiin täksi kaudeksi muutos, kun viimeinen hidas shikaani poistettiin ja siirryttiin vanhaan konseptiin, joka oli käytössä viimeksi kaudella 2006. Verstappenin perjantaiset kommentit valavat uskoa siihen, ettei Barcelonan osakilpailu olisi yhtä puuduttava kuin viime vuosina.

Rata-alueelle on myös luvattu etenkin kilpailun alkuun sateen mahdollisuus, joten kosteat olosuhteet saattavat myös värittää kilpailun kulkua.

Espanjan GP starttaa kello 16:00 Suomen aikaa. Lähtöjärjestys alla.

Espanjan GP:n lähtöjärjestys

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Carlos Sainz, Ferrari
 3. Lando Norris, McLaren
 4. Lewis Hamilton, Mercedes
 5. Lance Stroll, Aston Martin
 6. Esteban Ocon, Alpine
 7. Nico Hülkenberg, Haas
 8. Fernando Alonso, Aston Martin
 9. Oscar Piastri, McLaren
 10. Pierre Gasly, Alpine
 11. Sergio Perez, Red Bull
 12. George Russell, Mercedes
 13. Zhou Guanyu, Alfa Romeo
 14. Nyck de Vries, AlphaTauri
 15. Yuki Tsunoda, AlphaTauri
 16. Valtteri Bottas, Alfa Romeo
 17. Kevin Magnussen, Haas
 18. Alex Albon, Williams

Charles Leclerc sekä Logan Sargeant starttaavat kilpailuun varikolta.