Espanjan kisaviikonlopun viimeinen harjoitussessio päättyi hiljaisesti. Suurin osa talleista päätti säästellä koneitaan ajaen vain muutaman kierroksen.

Mielenkiintoa lauantaihin tuo kuitenkin päivän sääennuste. Jo eilen povailtu saderintama osui Barcelonan radalle kolmansien harjoitusten aikana, luoden epävakaat rataolosuhteet. Täyteen suihkuun ei vielä päästy, mutta myrskyvaroitus on annettu.

Sessiota hallitsi totuttuun tapaan Red Bullin Max Verstappen etunenässä. Uusia päivityksiä vielä testaileva Mercedes suoriutui jo selkeästi perjantaita paremmin. Lewis Hamilton oli kolmas ja George Russell kuudes.

Myös Valtteri Bottaksen vauhti näyttäisi riittävän haastamaan Q3-paikasta iltapäivän aika-ajossa. Bottas oli kärkeä noin seitsemän kymmenystä perässä sijalla kahdeksan. Myös tallitoveri Zhou Guanyu löytyi kärkikymmenikön tuntumasta.

Session ainoan punaisen lipun aiheutti Williamsin Logan Sargeant. Nuori amerikkalaiskuski ajoi kilpurinsa ulos noin 10 minuutin ajon jälkeen.

– Minä en uskalla ajaa kovempaa näissä olosuhteissa, kommentoi Verstappen tiimilleen session lopussa.