Alfa Romeon Valtteri Bottaksen suorituskäyrässä on ollut huolestuttava suunta mahtavan avauskilpailun jälkeen.

Saudi-Arabiassa suomalainen ei pystynyt missään kohtaa haastamaan edes Bottakseen verrattaen kokematonta tallikaveriaan Zhou Guanyuta eikä Australiassakaan olla nähty sen vahvempaa Bottasta. Suomalainen sijoittui ajan saaneista kuskeista lauantain aika-ajoissa koko joukon viimeiseksi.

Viaplayn F1-studion asiantuntija Toni Vilander otti tuimasti kantaa Bottaksen suoritustasoon ja yleisilmeeseen. Vapaa-ajalla tuntuu homma rokkaavan, mutta radalla vaadittaisiin jo tason nostoa.

– Tässä on nyt kyse tietysti yksittäisestä aika-ajosta, mutta paljon on puhuttu Valtterin ilmeestä ja miten hän on tyytyväinen sopimusasioihin ja siihen, millä mallilla asiat ovat. Kun on hyvä olo urheilijana, niin tässä on myös riskinsä, että kyllä sitä nälkää saisi olla enemmän ja oman tallikaverin päihittäminen pitäisi olla ihan arkipäivää, eikä toisinpäin, kommentoi Vilander Bottaksen nykymenoa.

Nastolan kasvatista on tullut Mercedes-piinansa jälkeen suosittu kuljettaja etenkin somehassuttelunsa ansiosta ja suomalainen on silminnähden rennompi veijari varikolla ja varikon ulkopuolella. Tällaisilla asioilla ei urheilijalle ole siinä vaiheessa enää mitään merkitystä, jos tulokset radalla eivät vakuuta.

– Nälkää haluaisin enemmän ja vähän sellaista ”nyrkkiä pöytään -meininkiä”, että jos se Valtteri 3.0 tai 4.0 olisi vähän enemmän sellainen aggressiivinen, että ei tähän voi olla tyytyväinen, veisteli Vilander Viaplayn studiossa.

LUE MYÖS: Hölmöt rangaistukset olivat liikaa – lähtöruutuihin muutos Australian GP:ssä