F1-talli AlphaTauri ilmoitti keskiviikkona, että tallin pitkäaikainen johtaja Franz Tost jättää pestinsä kauden 2023 päätyttyä.

Red Bullin omistama ”sisartalli” on ollut otsikoissa viime viikkoina mahdollisen myynnin seurauksena. Nyt tallin ympärillä vellova huhumylly saa lisää bensaa liekkeihin, kun koko tallin olemassaolon ajan tallipäällikkönä toiminut Tost astuu syrjään. Vain aktiivipomoista Red Bullin Christian Horner on toiminut tallipäällikön roolissa kauemmin F1-sarjassa.

Tost jää talliin neuvonantajan rooliin kaudelle 2024. Hänen paikkansa ottaa Ferrarin urheilutoimien johtaja Laurent Mekies. Myös kansainvälisen autoliitto FIA:n entinen F1-toimien johtaja Peter Bayer liittyy talliin toimitusjohtajan roolissa.

Mekies palaa AlphaTaurille viiden Ferrarilla vietetyn vuoden jälkeen. Tällöin Toro Rossolla insinöörinä toiminut Mekies ottaa vastulleen AlphaTaurin auton kehittämisen sekä tallin tulevaisuuden turvaamisen.