Azerbaidzhanin GP:n ensimmäiset ja viikonlopun ainoa harjoitukset on saatu pakettiin. Session nopein oli Red Bullin MM-kärki Max Verstappen.

Bakun vauhdikkaalla katuradalla riitti ratatapahtumia viikonlopun sprinttiformaatista johtuen. Kuljettajat yrittivät kahmia mahdollisimman paljon kierroksia ja saada kilpurit iskuun iltapäivän aika-ajosessiota varten, joka määrittää lähtöruudut sunnuntain pääkilpailuun.

Keltaiset liput liehuivat etenkin session alussa jatkuvasti, kun kuljettajat hakivat rajojaan ja tuntumaa rataan. Ensimmäisenä kaiteita kosketteli Ferrarin Carlos Sainz, joka selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Yhtä onnekas ei ollut AlphaTaurin Yuki Tsunoda, joka osui voimakkaammin auton oikea takakulma edellä kaiteisiin. Tuloksena oli tyhjä takarengas ja varikolla italialaistalli joutui tekemään pieniä korjaustöitä japanilaiskuljettajan kilpuriin.

Sessio keskeytettiin noin vartin ajelun jälkeen punaisilla lipuilla, kun Alpine-tallin Pierre Gaslyn kilpuri roihahti liekkeihin ja auto jäi vaaralliseen paikkaan radalla. Samaan aikaan radan varteen hajosi myös Kevin Magnussenin Haas. Täten kuljettajilla sekä talleilla meni noin 13 minuuttia erittäin arvokasta ajoaikaa hukkaan punaisten lippujen myötä.

Harjoituksen toiseksi nopein oli Ferrarin Charles Leclerc, ennen toista Red Bullia ohjastavaa Sergio Pereziä. Carlos Sainz oli Ferrarillaan neljäs ja viidenneksi ehti McLarenin Lando Norris. Alfa Romeon suomalaiskuski Valtteri Bottaksen nopein aika riitti sijaan 13 ja eroa kärkeen tuli lähes 1,7 sekuntia.

Iltapäivän aika-ajot starttaavat kello 16:00 Suomen aikaa. Harjoituksen koko tuloslista alla.

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Charles Leclerc, Ferrari +0,037
 3. Sergio Perez, Red Bull +0,139
 4. Carlos Sainz, Ferrari +0,584
 5. Lando Norris, McLaren +0,810
 6. Nyck de Vries, AlphaTauri +1,099
 7. Lance Stroll, Aston Martin +1,140
 8. Fernando Alonso, Aston Martin +1,245
 9. Alex Albon, Williams +1,313
 10. Zhou Guanyu, Alfa Romeo +1,433
 11. Lewis Hamilton, Mercedes +1,483
 12. Oscar Piastri, McLaren +1,665
 13. Valtteri Bottas, Alfa Romeo +1,695
 14. Yuki Tsunoda, AlphaTauri +1,822
 15. Nico Hülkenberg, Haas +2,008
 16. Logan Sargeant, Williams +2,585
 17. George Russell, Mercedes +2,767
 18. Esteban Ocon, Alpine +3,640
 19. Pierre Gasly, Alpine +4,006
 20. Kevin Magnussen, Haas +5,183

LUE MYÖS: Asiantuntija kritisoi rajusti sprinttiuudistusta: ”Se on farssi”