Entinen F1-tallipäällikkö sekä nykyinen tv-asiantuntija Eddie Jordan kritisoi rajusti tulevan viikonlopun sprinttiuudistusta.

Sprinttiformaatti otettiin käyttöön ensimmäisen kerran kaudella 2021, jotta valittuina kisaviikonloppuina nähtäisiin enemmän ratatapahtumia. Lauantain lyhyempi kisa määritti sunnuntain pääkilpailun lähtöjärjestyksen, mutta lopputulos ei ollutkaan toivotunlainen.

Sprinttikilpailuista muodostui riskien välttelyä, jottei lähtöasemat pääkilpailuun mene pilalle. Nyt formaattia on kuitenkin viilattu uuteen uskoon ja F1-sarjan tavoitteena on jälleen kerran lisätä säpinää radalla.
LUE MYÖS: Parjattu sprinttiformaatti kokee muutoksen jo tulevana viikonloppuna Bakussa

Entisen Jordan-tallin päällikkö kuitenkin jakaa rapaa uudistukselle. Hänen mukaansa F1-sarja yrittää vain luoda lisää kaaosta ja kolareita viilauksillaan.

– Se on hämmentävää. Kuinka mahdamme saada ihmiset ymmärtämään sen?, ihmettelee Jordan Formula for Succes -podcastissa.

– He vain työntävät lajia poispäin, sillä he haluavat vain lisää startteja, koska luulevat sen olevan jännittävämpää starttikolareiden takia.

– Australiassakin oli kolme starttia. Se on väärin ja se on farssi, meuhkaa Jordan.

Jordan kehottaakin päättäjiä pysyttelemään enemmän vain vanhassa systeemissä. Kisoja on jo nyt monien mielestä liikaa ja lisäkisojen lisääminen viikonloppujen sisälle saattaa tulla jo yli katsojankin lautasen. F1-kilpailu ei välttämättä jatkossa olekaan enää niin spesiaali hetki, sillä koko ajan kisataan jossain jollain tapaa.

– Mennään takaisin siihen, minkä osaamme parhaiten. Antaa parhaan miehen voittaa, jatkaa Jordan.

– Nopeat ongelmien korjaamisyritykset ovat pelottavia, sillä ainoa mitä tässä yritetään tehdä on, jännitystä, jännitystä ja jännitystä.

– Mielestäni puhtaan kilvanajon kantti täytyy huomioda. Tämä on vain farssi, kertoi irlantilainen mielipiteensä.

Azerbaidzhanin sprinttiviikonloppu käynnistyy perjantaina kello 12:25 starttaavilla harjoituksilla. Koko viikonlopun aikataulun ja lähetysajat näet tästä.

LUE MYÖS: Lewis Hamiltonilla yksi taito ylitse muiden – ”Todella vaikuttavaa”