F1-sarja vahvisti tiistaina, että aiemmin tällä kaudella ehdotetut muutokset sprinttiformaattiin on lyöty läpi.

Sprinttikisan sisältäneissä viikonlopuissa ehdittiin jo tottumaan formaattiin, jossa perjantaisin ajetaan yksi tunnin harjoitus, ennen normaalia aika-ajoa. Aika-ajot määrittivät lähtöruudut lauantain sprinttikisaan ja sprintin tulokset puolestaan sunnuntain pääkilpailun lähtöruudukon.

Uuden formaatin myötä perjantain aika-ajot määrittävätkin lähtöpaikat suoraan sunnuntain pääkilpailuun. Muutoksella haetaan sprinttikilpailuun enemmän ratatapahtumia, sillä aiemmin sprintit ovat olleet riskien välttelyä juurikin sen takia, että lauantain 100 kilometrin sprintillä on ollut karut vaikutukset sunnuntain pääkilpailuun.

Muutoksien myötä myös lauantain turha harjoitus jää välistä pois ja sen tilalle tulee uusi ”Sprint Shootout” -sessio. Normaalit aika-ajot, mutta lyhennettynä, eli Q1 kestää 12 minuuttia, Q2 kymmenen minuuttia ja Q3 puolestaan kahdeksan minuuttia. Tässä ratkotaan lähtöpaikat myöhemmin samana päivänä ajettavaan sprinttiin, jossa pisteitä jaetaan edelleen vanhaan tyyliin. Voittajalle kahdeksan pistettä, toiselle seitsemän, kolmannelle kuusi ja niin edelleen.

Muutokset astuvat voimaan jo tulevan viikonlopun Azerbaidzhanin sprinttiviikonloppuun, joka ajetaan Bakun vauhdikkaalla katuradalla.

LUE MYÖS: Hurja kolari Italian F4-sarjassa – Halo-turvakaari hoiti tehtävänsä jälleen kerran