Alfa Romeon Valtteri Bottas oli yksi Bahrainin avausosakilpailun onnistujista.

Ruudusta 12 matkaan lähteneen suomalaisen vitsauksena oli viime kaudella umpiurkeat lähdöt, mutta ainakin Bahrainissa startti meni nyt kunnolla nappiin.

– Oli hyvä lähtö, että nyt osui nappiin ja ollaan tehty paljon duunia lähtöjen eteen, että alkaa viimeinkin osumaan kohdilleen. Tommosen vaatii joka kisassa ja se on hyvä, että onnistui ja ensimmäinen kierros meni nappiin, fiilisteli Bottas tyytyväinen Viaplayn haastattelussa.

Bottas irtosi hyvin viivalta ja napsi avauskierroksella välittömästi neljä sijaa nousten kahdeksanneksi. Alfa Romeo pelasi myös taktisen pelin mallikkaasti ja Bottas onnistui tuomaan autonsa kahdeksantena aina ruutulipulle saakka.

– Oli mun mielestä onnistunut kisa, että ei tosta voinut parantaa yhtään. Autoilla edellä oli selkeästi enemmän kyytiä, niin maksimoitiin tänään, jatkaa suomalainen.

Bottaksen kahdeksatta sijaa uhkasi lopussa hurjaa vauhtia takaa tullut Pierre Gasly, mutta ranskalaisen epäonneksi kierrokset loppuivat kesken. Bottas totesi strategian menneen kohdalleen, vaikka lopussa liian tiukalle menikin.

– Kyllä se meni vähän liian tiukille. Virtuaalisen turva-auton aikana ne pystyi tekemään vastakkaisen päätöksen, niin meni vähän tiukille, että kyllä siinä oli ihan kaikki pelissä. Ehkä yksi tai kaksi kierrosta vielä, niin olisivat tulleet ohi, kommentoi Bottas.