Formula 1 -sarja pohtii sprinttiformaatin muuttamista, jonka myötä sprinttikisan sisältävinä viikonloppuina saatetaan ajaa jopa kahdet aika-ajot.

Tällä kaudella ohjelmassa on kuusi sprinttiviikonloppua, jossa formaatiksi on jo tutuksi muovautunut perjantainen tunnin harjoitus ja aika-ajo, joka määrittää lähtöruudut lauantain sprinttikilpailuun. Sprintissä puolestaan ratkotaan lähtöpaikat sunnuntain pääkilpailuun.

Uusi ehdotus pitäisi viikonlopussa sisällään kaksi aika-ajosessiota. Perjantaina ajettaisiin tuttuun tyyliin tunnin harjoitus, jonka perään normaalit kolme osiota sisältävät aika-ajot. Tämä määrittäisi kuitenkin lähtöpaikat suoraan sunnuntain pääkilpailuun.

Lauantai puolestaan olisi toiminnantäyteinen, sillä ensin ajettaisiin toiset aika-ajot, joka määrittäisi lähtöruudut myöhemmin samana päivänä ajettavaan sprinttikilpailuun. Tässä kohtaa putoaisi myös lauantain turha harjoitussessio pois.

Sunnuntaille jää pääkilpailu, johon lähdetään perjantain aika-ajojen mukaisessa järjestyksessä. Muutoksella voitaisiin kenties saada sprinttikilpailuihin lisää säpinää ja riskien ottoa, sillä nykyisellään tiimit sekä kuskit ottavat sprintit varovasti, ettei sunnuntain pääkilpailun lähtöpaikka koe kolauksia.

The Race antaa ymmärtää, että uutta formaattia saatetaan kokeilla jo huhtikuun lopulla ajettavassa Azerbaidzhanin GP:ssä.