Bahrainin kisaviikonlopun viimeinen harjoitussessio päättyi Fernando Alonson johdossa. Espanjalainen peittosi Red Bullien nopeimmat kierrokset viiden tuhannesosan turvin.

Tällä hetkellä on hyvin todennäköistä, että Alonso sekä Aston Martin ovat paalutaistelussa mukana. Red Bull nosti moottoritehojaan lauantaille, mutta Alonso onnistui silti nappaamaan kärkiajan. Myös Lance Stroll oli hyvässä kyydissä. Kanadalainen jäi tallikaveristaan noin puoli sekuntia.

Myös Mercedeksen vauhti herätti toiveita saksalaistallissa. Lewis Hamilton oli kaksi kymmenystä kärkiaikaa perässä. George Russell joutui antautumaan Ferrarin Charles Leclercille, mutta oli silti kuudes.

Valtteri Bottaksen tilanne ensimmäiseen aika-ajoon lähdettäessä on epävarma. Alfa Romeon vauhti tuntuu olevan kohtalaisen hyvää, mutta suomalainen oli harjoituksissa vasta sijalla 17. Bottas teki virheen aikakierroksellaan, mutta Q3-osioon pääseminen voi olla liian iso pala.

Erot keskikastissa ovat kuitenkin hyvin pienet. Seitsemänneksi ajanut Stroll oli vain viisi kymmenystä Bottasta nopeampi. Aika-ajot tullaan ratkaisemaan pienellä marginaalilla.