Aston Martinin tallipäällikkö Mike Krack vihjaa, että viime kauteen uransa lopettanut Sebastian Vettel on yksi vaihtoehdoista tuuraamaan loukkaantunutta Lance Strollia, mikäli kanadalaisen toipuminen hänen polkupyöräonnettomuudestaan venähtää.

Krack painottaa, että Stroll on edelleen A-suunnitelma, eikä tuuraajia harkita, ennen kuin Strollin ajokunto ensi viikonlopun avauskisaan Bahrainissa selviää. Krack kuitenkin kertoo soitelleensa jo asiasta Vettelille ja mikäli Strollin toipuminen venähtää jopa kauden toiseen kisaan asti, saattaisi nelinkertainen mestari olla tässä kohtaa todellinen vaihtoehto.

Saksalaisella olisi hyvin aikaa valmisteluille ja hypätä tallin simulaattoriin keräämään kokemusta uudesta AMR23-kilpurista. Krack ei suostunut kertomaan, oliko Vettel osoittanut kiinnostusta tuuraushommiin, mikäli sellaista olisi tarjolla.

– OIen soitellut pari puhelua Sebastianin kanssa. Kyseessä on kuitenkin erittäin hypoteettinen asia ja tavoitteemme on saada Lance autoon. Sitten katsomme tilannetta uudelleen, koska edessä on ensin Bahrain, jonka jälkeen voimme vasta puhua Jeddasta, kertoo Krack motorsport.com -sivustolla.

– Älkää unohtako, että hänellä oli erittäin perusteellinen suunnitelma lopettaessaan ja sitä täytyy kunnioittaa. Katsotaan, mitä tapahtuu, kommentoi Krack mystisesti.

Vettel lopetti uransa viime kauteen ja neljän mestaruuden lisäksi vyölle ehti kertyä 299 kisastarttia, 53 voittoa sekä 57 paalupaikkaa.

Mikäli Stroll ei kykene ajamaan, on hänen tilalleen ensi viikon avauskisaan Bahrainissa vahvimmin ehdolla tuuraajaksi tallin testi- ja varakuljettaja Felipe Drugovich, joka ajoi kaksi sessiota talvitesteissä.

LUE MYÖS: Lance Stroll jäämässä sivuun avauskilpailusta? Aston Martin antaa lisää testiaikaa varakuskilleen