Alfa Romeon Valtteri Bottaksen USA:n GP päättyi pettymykseen, kun suomalainen menetti autonsa hallinnan jahdatessaan AlphaTaurin Pierre Gaslya.

Bottaksen vauhti vaikutti pitkästä aikaa aidosti vahvalta taisteluun MM-pisteistä ja niitä Alfa Romeo olisi todellakin kaivannut. Matka päättyi kuitenkin hietikolle ennen aikojaan, eikä suomalainen sen suuremmin lähtenyt pyörähdystään turhaan värittelemään.

– Ihan oma moka, että lähti perä alta, kertoi Bottas Viaplaylle.

Austinin rata-alueen kovat tuulenpuuskat tekivät ajamisesta kuljettajille vähemmän ennalta-arvattavaa ja Bottas arveli sen olleen varmaankin osasyynä harmilliseen pyörähdykseen.

– Inssit sanoivat, että 25 kilsaa tunnissa oli enemmän tuulta takaa päin sillä kierroksella, että se vähän yllätti. Koitin juuri päästä lähemmän Gaslya edessä ja aika samalla lailla tulin siihen mutkaan kuin edellisellä kierroksella, mutta se tuulenpuuska ei ainakaan auttanut sitä, että lähti lapasesta, harmitteli suomalainen.

Bottakselta udeltiin starttia, jossa tuli tälle kaudelle tuttua takapakkia jälleen kerran ja sijoitus tippui avauskierroksella runsaasti. Tällä kertaa tosin itse startti oli hyvä, mutta edessä tapahtunut George Russellin ja Carlos Sainzin osuma hieman hämmensi soppaa, sekä Sergio Perezin syöksähtäminen suomalaisen kylkeen.

– Ihan ok oli eka kierros muuten, mutta sitten jouduin välttämään Pereziä ysimutkassa, niin siitä tuli vähän takkiin ja momentum hävisi, mutta muuten vähän parempi kuin aikaisemmin, kertasi Bottas starttiaan.

Alfa Romeon päivitysosat toivat vihdoinkin kaivattua vauhtia kilpuriin, joka hieman lämmitti Bottaksen mieltä. Pistetaistoon pystyttäneen ilmoittautua kauden kolmessa viimeisessäkin kilpailussa.

– Kisavauhti oli hyvää, että se oli positiivista ja kyllä me vielä pisteitä saadaan, sanoi Alfa -kuski.

Videon Bottaksen keskeytyksestä näet alta.