Formulakausi lähestyy loppuaan, eikä yllätyksiltä ole vältytty tänäkään vuonna. Mikä olisikaan houkuttelevampi ajatus kuin lähteä seuraamaan Grand Prix -koitosta legendaariselle Yas Marinan kisaradalle Abu Dhabiin? Äkkiseltään ajatus saattaa kuulostaa hintavalta, mutta lähempää tarkasteltuna matkan hinta suhteessa houkuttelevuuteen ei ehkä sittenkään ole niin jyrkässä epätasapainossa. Aloittaessasi suunnittelun jo tänään saatat säästää pitkän pennin.

Viikonlopun kisaliput

On sanomattakin selvää, että valitsemalla yhden päivän lipun koko viikonlopun sijaan pääset halvemmalla. Liput kallistuvat sunnuntaita kohden eli kaikista edullisimman päivälipun saa perjantaille, halvimmillaan alle 400 euroon. Voit myös valita kaksi päivää ja jättää yhden välistä, jolloin lipun hinnat päiväkohtaisesti vähän laskevat. Jos siis haluat käydä haistelemassa enimmäkseen tunnelmaa ja esimerkiksi yhdistää matkan kaupungin muihin elämyksiin, nämä liput ovat sinua varten.

Lennot Abu Dhabiin maksavat jonkin verran, joten moni lähtee mielellään reissuun koko viikonlopun edestä. Viikonloppupassi ei suinkaan ole yhteen hintakategoriaan sidottu. Jos haluat viettää kaikki kolme päivää aitoa kisajännitystä kokien, valittavanasi on useita eri paikkakategorioita, joiden mukaan hinta määräytyy. Halvimpiin lohkoihin kolmen päivän paketin voi saada reilusti alle tuhanteen euroon, mutta näissä kannattaa olla nopea, sillä yleensä edullisimmat alueet myydään loppuun nopeasti.

Paikkalohkoissa näkyvyys itse radalle vaihtelee ja edullisimmissa lohkoissa hintaeroa tekee myös se, pääseekö sieltä seuraamaan kisaa näytöltä. Edullisimpien katsomoiden lipuissa on valittavana myös seisomapaikkoja. Yksi mahdollisuus on valita paikattomat liput tai niin sanotut yksittäisliput, joita osa lipunmyyjistä tarjoaa normaalia edullisempaan hintaan. Yksittäisliput ovat nimensä mukaisesti yksittäisiä paikkoja, joten jos matkaat ryhmässä, varaudu kokemaan kisahuuma erillään seurastasi.

Lennot & majoitus

Lento- ja hotellivarauksia tehdessä kaikista huomionarvoisinta on ajoitus. Grand Prixin kaltaisille huippuviikonlopuille varauksia tehdään jo kuukausia, jopa vuotta aikaisemmin ja mitä lähemmäksi ajankohtaa tullaan, lippujen hinnat sekä saatavuus voivat olla saavuttamattomissa. Joskus kuitenkin käy niin, että matkapäätös tapahtuu aivan tapahtuman tuntumassa ja tällöin joudut käyttämään hieman enemmän aikaa edullisen matkan järjestelyyn.

Matkalippuja on hyvä vertailla erilaisten sivustojen kautta. Abu Dhabi on suosittu kohde yleisesti ja lentoja tarjoavat lukuisat eri yhtiöt. Vertailusivuja on useampia, joten ei kannata tyytyä ensimmäiseen tarjoukseen. Kun saat selville halvimmat yhtiöt, jotka kohteeseen lentävät, kannattaa katsoa suoraan myös kyseisten lentoyhtiöiden omat tarjoukset. Joskus käy niin, että lentoyhtiöltä löytyy sittenkin se kaikista halvin vaihtoehto.

Helsingistä Abu Dhabiin ei ole suoria lentoja laisinkaan, joten yksi välilasku on väistämätön. Kannattaakin pohtia, voisiko kaksi välilaskua olla mahdollista toteuttaa, sillä ajallisesti se ei välttämättä paljoakaan eroa tee, mutta etenkin kisaviikonloppuna hinta voi jopa puolittua, mikäli päätät lentää muutaman tunnin pidempään. Yksi vaihtoehto on katsastaa naapurikaupunki Dubain tarjonta, jonne saa suoriakin lentoja Viime hetken varaajalle se voi olla edullisin ja toisaalta ainoa ratkaisu, myös majoitusten osalta.

Arabiemiraatit ei lähtökohtaisesti ole budjettimatkaajan mekka. Majoitusta valitessa yhdistelmäpakettia (lennot + hotellit) kannattaa katsoa samaisilta vertailusivuilta lentojen yhteydessä. Voit katsoa niitä myös erikseen majoitusta tarjoavilta sivuilta, joista löytyy usein hyviä tarjouksia. Buukkaamiseen soveltuvat kuitenkin samat säännöt kuin lentohinkin; kisaviikonloppu täyttyy nopeasti ja parhaat viedään nopeasti.

Formulamatka pakettina

Kisaviikonlopun suunnitteluun voi hurahtaa huomaamatta tunteja, jopa useampi päiviä. Ei hätää, vielä on mahdollisuus, joka säästää hermoja ja parhaimmillaan myös euroja. Nimittäin formulamatkat, joita tarjoaa useampikin matkanjärjestäjä. Hintatietoisen ei ole syytä säikähtää, sillä kisaviikonlopulle järjestettyjä matkoja saa juuri itselleen räätälöitynä niin, että et ainakaan maksa turhasta.

Voit valita matkat, joissa kisaliput sisältyvät valmiiksi hintaan, mutta joita voit halutessasi korottaa. Majoitusta on saatavana niin Abu Dhabista kuin Dubaista ja kaikki matkat kisapaikalle on valmiiksi järjestetty. Paketteihin on myös valmiiksi laskettu paikalliset turisti- ja muut verot (tai vähintään ne on mainittu), jotta kotiinpaluun hetkellä ei tule ikäviä yllätyksiä.

Alennuskoodit kisaviikonloppuun

Valitsitpa sitten omatoimi- tai pakettimatkan, lisäalennuksia kannattaa katsastaa niihin keskittyneiltä sivustoilta. Alennuskoodeja on tarjolla lukuisille eri matkasivustoille, F1-lippumyyjiä unohtamatta. Sivuilla, kuten bonuspanda.com, on saatavilla koodeja, joilla saat ihan puhdasta rahallista etua, joilla voit säästää tai esimerkiksi kohottaa kisakatsomon paikkoja budjettiasi venyttämättä. Valittavana on myös etukoodeja, joilla saat joustoa esimerkiksi peruutusehtoihin.

Etukoodit verkkokauppoihin, lentoyhtiöihin, hotellivertailusivuihin ja matkatoimistoihin takaavat mukavan säästön nettishoppailijalle. Älä siis missaa tarjouksia, joilla myös kisaviikonlopusta voi tulla entistäkin edullisempi.