Alpine-tallin Fernando Alonso ajoi sunnuntaina Austinissa vähintääkin värikkään kilpailun.

Kokenut espanjalainen starttasi kilpailuun lähtöruuturangaistuksen myötä vasta 14:nnestä ruudusta, mutta onnistui nopeasti nousemaan mukaan taisteluun hyvistä pistesijoista.

Hurjan näköinen kolari Aston Martinin Lance Strollin kanssa vaikutti siltä, että kilpailu päättyy varmasti kesken, mutta mitä vielä. Sotavammoja saanut Alpine-auto selvisi pelkällä etusiiven vaihdolla ja matka jatkui.

Alonso nousi jälleen kuin ihmeen kaupalla pakan perältä seitsemänneksi, mutta juhlat hyvästä lopputuloksesta olivat ennenaikaisia. Haas-talli protestoi kilpailun jälkeen Alonson auton olleen vaaraksi muille ja espanjalaiskuskille langetettiin 30 sekunnin aikasakko, joka pudotti hänet ulos pistesijoilta.

Alonson kolhiintuneessa autossa kiinnityksestään irronnut oikea peili lepatti muutaman kierroksen matkassa mukana, ennen sen irtoamista ja pomppimista pitkin poikin rataa. Haas teki protestin tähän nojaten ja sai ainakin alkuun tahtonsa läpi. Alpine on kuitenkin tekemässä vastaprotestia sunnuntain tapahtumista.

Alpine kertoo vetoavansa siihen, että auto tarkastettiin ja sen todettiin olevan perusrakenteellisesti edelleen turvallinen. Sen lisäksi ranskalaistallia ihmetyttää, miksei heitä liputettu jo siinä tapauksessa kilpailun aikana uudemman kerran varikolle, jos FIA:n mielestä auto on todellakin ollut vaaraksi muille.

Motorsport.com –sivuston mukaan Haas valitti kilpailun johdolle kahdesti Alonson peilistä, ennen sen irtoamista, mutta toimiin ei ryhdytty. Vielä tämänkin lisäksi Alpine kertoo Haasin olleen valituksensa kanssa 24 minuuttia myöhässä, eikä protestia olisi täten pitänyt hyväksyä.

– Täten tiimi on protestoinut Haasin alkuperäisen protestin kelvollisuudesta, tiedotti Alpine tilanteesta.

Asian lopputulosta joudutaan todennäköisesti odottamaan viikon loppupuolelle, sillä seuraava kuulemistilaisuus pidettäneen Meksikon GP:n alla, joka on vuorossa jo tulevana viikonloppuna.

Videon Alonson ja Strollin osumasta näet alta.