FIA tiedotti perjantaina ratkaisseensa Alpinen sekä McLarenin välisen kiistan huippulupaus Oscar Piastrin suhteen.

Alpine julkisti Piastrin sopimuksen ensi kaudeksi nopeasti Fernando Alonson Aston Martin -sopimuksen jälkeen. Muutama tunti myöhemmin Piastri ilmoitti kuitenkin sosiaalisessa mediassa, että mies ei Alpinella ajaisi.

Pian selvisi, että McLaren oli solminut sopimuksen Piastrin kanssa, antaen lähtöpassit Daniel Ricciardolle. Alpine sekä McLaren ajautuivat lopulta FIA:n sopimussovittelijalle. Perjantaina sovittelija ilmoitti, että oikeus Piastrin sopimukseen kuuluu McLarenille.

Samalla sekunnilla brittitalli ilmoitti Piastrin liittyvän talliin ensi vuodeksi. Sopimus kattaa myös option kaudesta 2024.

Alpine myönsi tappionsa, eikä aio viedä sopimuskiistaa oikeuteen. Ranskalaistallin odotetaan palkkaavan Pierre Gasly kilpakuljettajakseen ensi kaudeksi.