Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff selitteli Hollannin GP:n jälkeen heidän kilpailussa nähtyä strategiaa, jonka epäonnistuminen sai Lewis Hamiltonin hiiltymään.

Mercedes päätti jättää Hamiltonin kärkeen viisi kierrosta ajetulla keskikovalla rengasseoksella, siinä missä takana tulleet Max Verstappen sekä George Russell otettiin varikolle laittamaan pehmeää seosta alle.

Uusintalähdössä ei Verstappenilla kauaa nokka tuhissut, kun hän pyyhkäisi helposti Hamiltonin ohi kärkeen. Hetkeä myöhemmin tallikaveri Russell ohitti myös Hamiltonin, eikä seitsenkertaista mestaria nähty edes palkintopallilla, kun vielä Charles Leclerc pyyhälsi Ferrarillaan ohitse.

Hamilton raivosi kovaan sävyyn tiimiradiossa tallinsa ratkaisua. Wolff kertoo, että he päättivät yksinkertaisesti ottaa riskin ajaa voitosta mielummin kuin tyytyä toiseen ja kolmanteen sijaan.

– Se on tunteiden peliä kuljettajalle, kun olet niin lähellä voittoa, mutta sitten sinut syödäänkin elävältä. Se on selvää, että tunteet tulevat pihalle, sanoi Wolff Sky Sportsille.

– Kuljettaja on yksinään ohjaamossa, eikä näe kaikkea tapahtumia. Keskustelimme asiasta siinä hetkessä, että otammeko riskejä ajaaksemme voitosta. Kyllä, me otamme riskejä.

– Hänen renkaansa olivat viisi kierrosta vanhat ja rataposition pitäminen oli oikein tehty. Loppupeleissä se ei toiminut, mutta minä otan mielummin riskin voittaakseni kisan kuin tyydyn toiseen tai kolmanteen sijaan, kertoi Mercedes-pomo.

LUE MYÖS: Oscar Piastri tuottaa edelleen päänvaivaa – Alpinella joudutaan hieromaan vielä yhtä asiaa nuorukaisen suhteen

Katso Hollannin GP:n kooste alla olevalta videolta.