Alpinella riittää vielä yksi pala purtavaksi heidän tapauksessaan Oscar Piastrin kanssa. FIA:n sopimuslautakunta päätti perjantaina, että aussikuljettaja on vapaa hyppäämään McLarenin riveihin ensi kaudeksi.

Nuori ranskalainen toimii edelleen tällä kaudella heidän testi -ja varakuljettajana, joten ranskalaistallissa pohditaan tämän yhtälön järkevyyttä. Piastri on tänäkin viikonloppuna Alpinen F1-tallin tehtaalla Enstonessa tekemässä simulaattorihommia.

Nuoren australialaisen tulevaisuuden ollessa yhden Alpinen pahimman kilpailijan leivissä, on melko selvää pienen ristiriidan tässäkin suhteessa olevan. Alpinen tallipäällikkö Otmar Szafnauer kertoo Autosportille, että he pohtivat tilannetta Hollannin kisaviikonlopun jälkeen maanantaina.

– Maanantaina kokoonnumme hänen kanssaan ja keskustelemme asioiden etenemisestä. Teemme päätöksen maanantaina ja katsotaan sitten. En halua pohtia sitä täällä, koska siinä on enemmänkin selviteltävää, sanoo Alpine-pomo.

Helpoin vaihtoehto on vain päättää Piastrin Alpine-sopimus etuajassa ja päästää hänet välittömästi menemään. Toki tässä tapauksessa aussi olisi vapaa agentti hyppäämään heti McLarenin leipiin työstämään ensi kautta. Kiusa se on pienikin kiusa tässä tapauksessa, mikäli Piastria ei haluta päästää kilpailijan leipiin samantien.

Szafnauer oli luottavainen ennen sopimuslautakunnan käsittelyä, että Piastri olisi heidän omaisuuttaan, mutta toisin kävi. Tallipomo kertoi kantansa hivenen muuttuneen, kuullessaan vastapuolen argumentit.

– Päätöksessä kesti neljä päivää, kuten kaikki tietävät ja molemmilla oli hyviä argumentteja. Kävellessämme ulos ajattelin sen olevan 50/50. Asia kuitenkin kääntyi heidän edukseen ja olisin joka tapauksessa hyväksynyt asian kummin päin tahansa, sanoi Szafnauer tyynesti.

LUE MYÖS: Red Bull -pomo avaa jäissä olevia neuvotteluja Porschen kanssa – Pallo on autojätillä: ”Heidän täytyy vain tehdä päätös”