Red Bullin tallipäällikkö avasi tilannettaan heidän neuvotteluistaan Porschen kanssa.

Porsche on kiinnostunut liittymään F1-sarjaan kaudeksi 2026 uusien moottorisääntöjen myötä ja ryhtymään Red Bullin moottoritoimittajaksi.

Neuvotteluja on käyty saksalaisjätin kanssa jo kuukausitolkulla, mutta tietyt ehdot hankaavat lopullista kädenpuristusta. Porsche haluaisi kerralla isomman palan kakkua, siinä missä Red Bull tahtoo pitää kiinni teknisen puolen itsenäisyydestään, joka on ollut heillä aina vahva osa-alue.

Red Bullilla ei kuitenkaan olla huolissaan vallitsevasta tilanteesta. Tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan pallo on tällä hetkellä Porschella ja asia on esitettyjen ehtojen puitteissa heidän päätettävissään, haluavatko he liittyä mukaan vai ei.

– Red Bull on aina ollut itsenäinen tiimi. Se on ollut yksi osa-alue saavutuksiemme perustana sekä kykymme edetä vauhdilla. Se on osa meidän DNA:ta ja sitä, mitä me olemme, kertoo Horner Sky Sportsille.

– Emme ole yhtiön sanelema organisaatio ja se on vahvuutemme siinä, kuinka operoimme kilpatallina. Se on ehdoton edellytys tulevaisuutemme kannalta.

Red Bull aikoo jatkaa työtään kauden 2026 voimayksikön parissa edelleen. Horner uskoo, että vaikka suunnitelmat Porschen kanssa kaatuisivat, saattaa vaihtoehdoiksi ilmaantua muitakin valmistajia.

– Aika näyttää, löydämmekö yhteistyökumppanin, joka sopii ohjelmaamme, vai jatkammeko omillamme, totesi Red Bull -pomo.