Italian GP:n voittajaksi kruunattiin jo tuttuun tapaan Red Bullin Max Verstappen. Ruudusta seitsemän kilpailuun lähtenyt hollantilainen oli noussut toiseksi jo viidennellä kierroksella. Lopulta Verstappen onnistui säästämään renkaita Ferrarin Charles Leclerciä paremmin.

Monacolainen suoritti yhden pysähdyksen enemmän, eikä hän saanut eroa kurottua kiinni tuoreilla renkailla. Kilpailu itse päättyi antikliimaksiin: Daniel Ricciardon kilpuri sanoi sopimuksensa irti muutama kierros ennen loppua. Turva-auto tuotiin radalle loppuhetkiksi, eikä Ricciardon autoa saatu siirrettyä pois ajoissa.

George Russell nappasi jälleen palkintosijan. Britti oli kolmas, juuri Carlos Sainzin sekä Lewis Hamiltonin edessä. Red Bullin Sergio Perez oli kuudes.

Williamsilla debytoinut Nyck de Vries sivusi tallin kauden parasta suoritusta tuomalla kaksi pistettä ensimmäisessä kilpailussaan. Hollantilainen oli lopulta yhdeksäs.

Valtteri Bottaksen huono lähtö oli liikaa kivuttavaksi. Suomalainen oli 13:s, mutta Alfa Romeon pisteetön putki katkesi, kun Zhou Guanyu toi yhden pisteen tallille. Myös Lando Norris sekä Pierre Gasly ylsivät pisteille.

Kilpailusta keskeyttivät Ricciardon lisäksi Aston Martinit sekä Fernando Alonso.