Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto pyysi anteeksi Italian GP:n yhteydessä kömpelöä vitsiään japanilaiskuskista Yuki Tsunodasta.

Virhealtis japanilainen oli suurennuslasin alla viime viikonloppuna Hollannissa, kun hän aiheutti kaaoksen radalla. Ensiksi Tsunoda pysäytti autonsa teknisen vian takia radalle, irrotti turvavyöt, mutta ajoi vielä tämän jälkeen varikolle. Tsunoda päästettiin uudestaan radalle, mutta tälläkin kertaa auto pysähtyi radalle aiheuttaen turva-auton.

Binotto vitsaili kisan jälkeen verraten Tsunodaa ongelmien tsunamiksi. Japanilaistoimittaja kertoi Binottolle Monzassa kommentin aiheuttaneen pahennusta Japanissa, ja italialaispomo ymmärsi yskän nopeasti.

– Minun täytyy pyytää ehdottomasti anteeksi. Oli virhe käyttää sitä sanaa. Minulla ei ollut pahaa tarkoitusta. Sanoin vain niin, koska siitä oli helppo vääntää yksinkertainen, mutta huono vitsi. Ymmärrän uhreja täysin, Binotto sanoi GrandPX Newsin mukaan.

Japanin Fukushimassa tapahtui maaliskuussa 2011 iso maanjäristys, joka aiheutti tsunamin. Tsunami iskeytyä myös Fukushiman ydinreaktoriin, mikä johti maailman toiseksi pahimpaan ydinvoimalaonnettomuuteen.