Kreikan MM-rallin kymmenes erikoiskoe on takana. Hyundain Thierry Neuville latasi pohjat ja vankisti asemaansa rallin kärjessä. Rallissa on aamupäivällä riittänyt tapahtumia.

Toyotan suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi nousi toiseksi kymmenennellä ek:lla ja ero kärkeen on 31 sekuntia. Lappi ohitti kymmenennellä ek:lla Hyundain Ott Tänakin kolmanneksi. Eroa kaksikon välillä on vain sekunnin verran.

– Yritän vain pysyä tiellä, todella haastavaa on, kommentoi Lappi lyhyesti.

Yhdeksännellä erikoiskokeella autonsa takaosan puuhun telonut Kalle Rovanperä pääsi lopulta starttaamaan pätkälle ja nilkuttamaan tuhoutuneen Yariksensa päivähuoltoon. Rovanperä kommentoi tyynesti epäonnistunutta aamupäiväänsä Kreikan armottomassa rallissa.

– Ei mitään ihmeellistä. Ajoimme leveäksi ja auton takapää osui johonkin. Meillä oli vaikea aamu. Auton jarruja korjattiin, jotta pääsimme tälle pätkälle, kertasi suomalainen aamupäivän tapahtumia.

Seuraavaksi on luvassa päivähuolto, jossa Rovanperän auto saadaan jälleen kuntoon. Eroa kärkeen tosin on jo 15 minuuttia ja pistesijatkin tässä kohtaa yli kymmenen minuutin päässä. Yhdestoista erikoiskoe käynnistyy klo 14:33 Suomen aikaa.

TILANNE EK 10/15

  1. Thierry Neuville, Hyundai
  2. Esapekka Lappi Toyota +31,0
  3. Ott Tänak, Hyundai +32,3
  4. Dani Sordo, Hyundai +44,3
  5. Elfyn Evans, Toyota +58,9
  6. Gus Greensmith, Ford +1.02,3
  7. Pierre-Louis Loubet, Ford +1.25,1
  8. Craig Breen, Ford +3.12,6
  9. Takamoto Katsuta, Toyota +3.20,7
  10. Emil Lindholm, Skoda (WRC2) +4.13,2

Kalle Rovanperä, Toyota +14.53,3