Alpinen Esteban Ocon ei kannata tallinsa suunnitelmaa palkata Pierre Gasly ranskalaistalliin ensi kaudeksi. Organisaation täytyy korvata Aston Martinille loikkaava Fernando Alonso ensi kaudeksi.

Tallin ykkösvalinta on huippulupaus Oscar Piastri, mutta ranskalaistalli näyttäisi jäävän nuolemaan näppejään aussin kohdalla. McLaren on solminut miehen kanssa alustavan sopimuksen, vaikka Alpine julkistikin jo Piastrin sopimuksen. Piastri itse ei halua ajaa Alpinella, joten FIA joutui puuttumaan tilanteeseen. Päätös Piastrin tulevaisuudesta on määrä julkistaa lähipäivinä.

Alpine varautuu kuitenkin heille negatiiviseen päätökseen, joten talli on alkanut kartoittaa mahdollisia varamahdollisuuksia. Tuoreiden raporttien mukaan Red Bull on valmis päästämään Gaslyn Alpinelle rahakasta korvausta vastaan.

Ocon sekä Gasly eivät julkisesti tule toimeen lainkaan. Osapuolet sanovat pystyvänsä työskentelemään samassa tallissa, mutta palkkauksessa olisi riskinsä. Ocon itse ei halua Gaslya tallikaverikseen, vaan on julkisesti kertonut kannattavansa Mick Schumacherin palkkausta.

– Jokainen tietää minun valintani, se on Mick, Ocon kommentoi Motorsport.comille.

– Hän on osoittanut taitonsa junioriluokissa, voittaen mestaruuksia. F1-sarjassa ei ole helppo aloittaa huonolla autolla. Minulla oli sama tilanne urani alussa. Uskon hänen suoriutuvan paremmassa autossa, mitä Alpine on.

– Vaikka se ei olisikaan hän, niin minun tehtäväni on joka tapauksessa sama. Haluan tehdä mahdollisimman hyvää työtä tallin kehittämiseen. Minä en valitse kuskeja, mutta talli tietää mielipiteeni.