Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko tunnetaan räväköistä ja kyseenalaisista kommenteistaan F1-ympyröissä.

Tällä kertaa itävaltalainen arvostelee melko jyrkkään sävyyn Red Bull -tallin Sergio Pérezin viime aikaisia suorituksia. Markon mukaan RB18-kilpurin päivitykset eivät ole sopineet meksikolaisen ajotyyliin yhtä hyvin, kuin MM-sarjaa ylivoimaisesti johtavalle tallikaverilleen Max Verstappenille.

Red Bull -kaksikko vaikutti kauden alussa yllättävänkin tasaväkisiltä ja Pérez oli jatkuvasti samassa vauhdissa lentävän hollantilaisen kanssa. Marko hehkuttaa Verstappenia ja samaan hengenvetoon piikittelee toista kuljettajaansa.

– Max haluaa auton, jossa on vahva etupää, eikä muulla ole mitään väliä. Jos hänellä irtoaa perä 300 kilometrin tuntivauhdissa, Pérez jokaisen muun kuljettajan ohella sanoo auton olevan ajokelvoton, siinä missä Max ei välitä pätkääkään, laukoo Marko.

Marko paljastaa myös huonosti pidetyn salaisuuden, että Red Bullin kilpuria on tarkoituksellisesti kehitetty enemmän Verstappenin ajotyyliin sopivaksi. Pérez on tässä kohtaa joutunut prioriteettilistalla kirkkaalla erolla kakkoseksi.

– Kun sinulla on niin erinomainen kuljettaja tallissasi, on tärkeää ottaa siitä kaikki mahdollinen irti, jatkaa Red Bull -pomo.

– Pérez saattaa olla palannut takaisin normaalille tasolleen tämän seurauksena. Maxin tallikaverina oleminen ei ole helppoa, murjaisi Marko.

F1-sarjassa vietetään tällä hetkellä kesätaukoa. Pérez majailee MM-pisteissä kolmantena ja on kerännyt 85 pistettä tallíkaveriaan Verstappenia vähemmän.

Kausi jatkuu elokuun viimeisenä viikonloppuna Belgian Spassa.

Lähde: RacingNews356