Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton on tällä kaudella joutunut toteamaan kilpailijatallien tehneen parempaa työtä, kun britti ei ole vielä voittanut ainuttakaan osakilpailua.

Sunnuntaina Unkarin GP:ssä seitsenkertainen mestari sijoittui toista kertaa peräkkäin toiseksi, mutta kilpailun voittaneen Max Verstappenin tavoittamiseen ei ollut mitään asiaa.

MM-sarjan ylivoimainen kärkimies Verstappen nousi vakuuttavasti kymmenennestä lähtöruudusta selvään voittoon asti Hungaroringin syheröisellä radalla, jossa ohittamisen piti olla hankalaa. Toisin kuitenkin kävi ja Hamilton jakeli kilpailun jälkeen mielipiteensä hollantilaisen vauhdista.

– Se, että Max aloitti kymmenentenä, pyörähti ja oli silti kymmenen sekuntia edellä kertoo tarpeeksi heidän autostaan, totesi britti PlanetF1:n mukaan.

Verstappen on repinyt jo uskomattoman 80 pisteen kaulan MM-sarjassa toisena olevaan Ferrarin Charles Leclerciin. Hamilton on puolestaan epäonnesta kärsineestä sekä ajovirheisiin sortuneesta monacolaisesta vain 32 pisteen päässä.

Kokenut britti lähti F1-sarjan kesätauolle mukiinmenevässä iskussa, kun hän onnistui ajamaan hopeanuolensa viidessä peräkkäisessä osakilpailussa podiumille. Hamilton on toiveikas loppukauden osalta vieläkin paremmasta vauhdista, mikäli Mercedes osuu kohteeseen päivityksiensä kanssa.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun pystyimme taistelemaan Ferraria vastaan. Se on valtava juttu meille, fiilistelee Hamilton.

– Olemme edistyneet ja ottaneet suuria harppauksia. Tämä tasaisuus ja tuplapodiumit kahdessa edellisessä kisassa antaa meille toivoa ja ison buustin kauden toiselle puolikkaalle.