Sunnuntaisen Unkarin GP:n jälkeen Ferrarilla jouduttiin jälleen kerran raapimaan päitään toden teolla, kun strategiset päätökset menivät reisille.

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto joutui kertomaan syitä pieleen menneeseen strategiaan. Binotto syytti viileämpää keliä, jonka myötä muuttuneet olosuhteet laittoivat pelin uusiksi ainakin Ferrarin osalta.

– Vauhti ei ollut hyvää ja kaikilla mahdollisilla renkailla emme vain olleet niin hyviä kuin olimme ajatelleet, kertoo Binotto The Racelle.

Eniten ihmetystä herätti päätös laittaa kovin rengasseos Charles Leclercin Ferrariin. Tältäkin osin laskelmat pettivät.

– Simulaatiomme mukaan niissä olisi pitänyt olla vain pari vaikeaa kierrosta, jotta ne saa lämpimäksi, jatkaa Binotto.

– Sen mukaan ne olisivat olleet ensimmäiset 10-11 kierrosta hitaammat kuin mediumit, mutta olisivat sen jälkeen maksanut itsensä takaisin, ollen nopeampi valinta, kun puhumme 30:n kierroksen stintistä.

– Kaiken kaikkiaan renkaat eivät toimineet. Tiedän, etteivät ne toimineet odotetusti muissakaan autoissa, tuumasi Ferrari-pomo.

Ferrareilla oli hyvät lähtökohdat Unkarin kisaan, kun Red Bullit olivat kaukana takana ja molemmat punaiset autot kolmen joukossa. Carlos Sainz sijoittui kuitenkin neljänneksi ja Leclerc vasta kuudenneksi Max Verstappenin noustessa kymmenennestä lähtöruudusta aina voittoon saakka.