Britannian legendaarinen kisaviikonloppu polkaistiin käyntiin eriskummallisissa merkeissä. Juuri ennen ensimmäisen harjoituksen alkua sade kasteli radan, eivätkä kuskit saaneet kunnon kierroksia kuivalla säällä.

Kahdeksan kuskia jäi ilman aikaa sessiossa. Esimerkiksi molemmat Red Bullit kävivät radalla vain tekemässä installaatiokierrokset. Lähes puolet sessiosta kului siihen, kun kuskit odottivat radan kuivumista.

Kärkiajan yli puolen sekunnin turvin kellotti lopulta Alfa Romeon Valtteri Bottas. Suomalaiskuski ajoi vain muutaman kierroksen, mutta se riitti peittoamaan Lewis Hamiltonin ajan pehmeällä renkaalla. Kaksikkoa seurasivat Ferrari-kuljettajat.

Sessio päättyi noin minuutin ennenaikaisesti, kun Lance Stroll jäi jumiin hietikolle Copse-mutkassa. Seinään kanadalainen ei osunut, mutta Aston Martin ei enää soralta liikkunut.