Mercedes-kuski George Russell nappasi kauden neljännen palkintosijansa Ranskan osakilpailussa huiman taiston päätteeksi.

Russell ohitti Red Bullin Sergio Perezin virtuaalisen turva-auton päättyessä. Perez ei ollut tilanteessa hereillä, ja Russell käytti meksikolaisen nukahduksen hyödyksi.

Tämä ei ollut kuitenkaan ensimmäinen ohitustilanne kaksikon välillä kilpailun loppuhetkillä. Russell sekä Perez taistelivat muutama kierros aiemmin. Russell hyökkäsi hurjalta takamatkalta Perezin sisäpuolelle, jonka seurauksena nähtiin pieni osuma. Perez joutui väistämään ulos radalta suuremman kolarin välttämiseksi.

Russell oli raivona tilanteen jälkeen. Hänen mukaansa Perez kääntyi mutkassa häntä päin. Tallipäällikkö Toto Wolffkin joutui rauhoittelemaan nuorta brittikuskia radiossa.

Lopulta ohituksen suorittanut Russell ei antanut asian olla edes kilpailun jälkeen. 24-vuotiaan mukaan säännöt menevät niin, että jos sisäpuolella olevan kuskin eturengas on samalla tasolla, kuin edellä olevan takarengas, on mutka sisäpuolella ajavan kuljettajan.

– Olen aika väsynyt. Kilpailu oli vaikea: Vauhtia riitti, mutta emme saaneet renkaita lämmitettyä uusintalähdössä, joten ”Checo” (Perez) oli aivan takasiivessäni kiinni, Russell kommentoi kilpailun jälkeen.

– Näin aiemmin hänen kärsineen vauhdin kanssa, kun Sainz (Carlos) pääsi hänen ohitse. Minulle tilanne oli selvä. Olin sisäpuolella ja eturenkaani olivat hänen takarenkaidensa kanssa samassa linjassa. Noh pääsia, että pystyin jatkamaan.

– Kaksi palkintosijaa on hieno tulos tallille.