Ferrarin Carlos Sainz ajoi kauden tasaisimman kilpailunsa Kanadassa, kun espanjalainen ohitti ruutulipun toisena. Sainz jäi vain sekunnin kilpailun voittaneesta Max Verstappenista.

Sainz jahtaa edelleen uransa avausvoittoa. Ferrari-kuski haastoi sunnuntaina vimmatusti, mutta lopulta Verstappen oli liian iso pala purtavaksi. Sainz oli kuitenkin tyytyväinen suoritukseensa Montrealissa. Espanjalaisen mukaan hän oli radan nopein kuljettaja ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

– Fiilikseni ovat kaksijakoiset. Voitto oli todella lähellä ja olin ensimmäistä kertaa tällä kaudella radan nopein kuljettaja, Sainz kommentoi F1Briefing-sivuston mukaan.

– Ajoin auton aivan rajoille kilpailun lopussa. Yritin painostaa Maxin virheeseen. Me olimme pari kymmenystä nopeampi koko kilpailun ajan, mutta ne eivät ole tarpeeksi ohittamaan täällä. Olin lähellä muutaman kerran, joten tulos on harmi.

– Olin koko kilpailun häntä nopeampi. Ilman turva-autoa olisin pystynyt pitämään hänet takanani. Se antaa meille toivoa.

Sainz toi Ferrarille arvokkaita pisteitä mestaruustaistoa silmälläpitäen. Charles Leclerc kiipesi joukon hänniltä lopulta viidenneksi. Samalla Sergio Perez keskeytti kilpailun teknisen vian vuoksi.