Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanoo heidän kilpailijoidensa olevan petollisia pelatessaan poliittisia pelejä F1-sarjan kuuman perunan, eli autojen pomppimisongelman ”Porpoising” kanssa.

FIA määräsi Kanadan viikonlopun alla uuden teknisen direktiivin, jonka tarkoituksena on taistella autojen äärimmäistä pomppimista vastaan, joka on aiheuttanut kuljettajille kivuliaita kilometrejä kilpureidensa puikoissa.

Päätös tuli vajaa viikko sen jälkeen, kun Mercedeksen Lewis Hamilton pääsi hädin tuskin omin voimin autostaan ylös Azerbaidzhanin GP:n kovan rynkytyksen jälkeen. FIA:n puuttuminen asiaan tuntuu jakavan mielipiteitä useiden kuljettajien kannattaessa toimiin ryhtymistä, kun taas osa on päätöstä vastaan.

Mercedes-pomo avasi sanaisen arkkunsa lauantaisen tallipäälliköiden kokouksen jälkeen, eikä lähtenyt puheissaan säästelemään. Itävaltalaisen mielestä muiden tallien käytös on säälittävää.

– Tämä on laji, jossa yrität ylläpitää urheilullisen edun tai saada sitä mahdollisesti jopa lisää, mutta nyt ollaan menty jo aivan liian pitkälle, sanoo Wolff Crash.net -sivustolla.

– Kaikki kuljettajat tai ainakin yksi jokaisesta tallista sanoi olleensa kivuissaan Bakun jälkeen, ja että heillä oli vaikeuksia pitää autonsa radalla tai näkö alkoi välillä sumenemaan.

– Sitten jotkin tallipäällikköt yrittävät manipuloida heidän sanomisiaan pitääkseen kilpailullisen etunsa. He vain pelaavat poliittisia pelejä samaan aikaan, kun FIA yrittää keksiä nopeaa ratkaisua, joten se on petollista, paukuttaa Wolff.

Wolff jatkaa vouhottamistaan sanoen, ettei Mersut olleet todellakaan ainoat autot, jotka esimerkiksi Bakussakin kärsivät rajuista ongelmista auton pompottamisen kanssa. Mercedes-pomo on huomannut samojen autojen tekevän sitä kuluvana viikonloppuna Kanadassakin.

– Todellisuudessa tämä on meidän kaikkien yhteinen ongelma F1-sarjassa. Se on autojen suunnittelumoka, eikä johdu perustavanlaatuisista virheistä tallien puolesta, jonka pystyy tuosta noin ratkaisemaan, jatkaa Wolff höyryämistään.

Mercedes-pomo tiedostaa muiden tallien skeptisyyden hänen raivoamiseensa, sillä hopeanuolet ovat kärsineet selkeästi eniten pomppimisongelmista tänä vuonna.

– Tietysti ihmiset kyseenalaistavat sen, mutta sen takia sanonkin, ettei se ole pelkästään meidän ongelma, jatkaa Wolff.

– Mutta jos Red Bull -kuljettajakin sanoo ongelmien ilmaantuvan yli 300 kilometrin tuntivauhdissa niin, ettei meinaa nähdä jarrutuspaikkaa? Olen kuullut myös Sainzin (Carlos), Ricciardon (Daniel), Oconin (Esteban) sekä Magnussenin (Kevin) ja meidän molempia kuljettajia. Ei tämä ole ainoastaan meidän tallin ongelma, avautui Wolff.