F1-sarjan kuudes kisaviikonloppu polkaistiin käyntiin Espanjassa. Session nopeimman ajan kellotti jo tuttuun tapaan Ferrarin Charles Leclrec. Kotikisaansa ajava tallikaveri Carlos Sainz jäi tallikaveristaan seitsemän sadasosaa.

Kaksi edellistä kilpailua voittanut Max Verstappen oli kolmas. Mainiota alkukautta Mercedeksellä ajava George Russell oli neljäs, vaikka kärkiaika jäikin lähes kahdeksan kymmenyksen päähän.

Seuraavana tulosruudulta löytyy Fernando Alonso. Espanjalainen matkaa kuitenkin tuomariston pakeille kaksi kertaa session jälkeen. Ensimmäinen syy on kovasanainen kritiikki tuomariston suuntaan. Itse sessiossa Alonsoa epäillään Lewis Hamiltonin pidättelystä aikakierroksella.

Hamilton sijoittui Alonson taakse kuudenneksi. Maamies Lando Norris oli seitsemäs. Kärkikymmenikön täydensivät Pierre Gasly, Daniel Ricciardo sekä Yuki Tsunoda.

Valtteri Bottas aloitti viikonloppunsa rauhallisesti. Peräti seitsemää uutta päivitystä testaava Alfa Romoe -kuski keskittyi selvästi datan keräämiseen, eikä huippuaikojen kellottamiseen. Bottas oli lopulta tulostaululla 17:ta.

Sessiossa nähtiin myös kolme varakuskia. Kokenut Robert Kubica löytyi sijalta 13, Nyck De Vries peittosi Nicholas Latifin sijalle 18 ja Red Bullin Jüri Vips oli viimeinen. Virolainen joutuu myös tutkintaan Russellin estelystä aikakierroksella.