Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner paljastaa ongelmat avattavan takasiiven kanssa pilanneen Max Verstappenin viimeisen aika-ajorypistyksen.

Lentävä hollantilainen taisteli paalupaikasta Ferrarin Charles Leclerciä vastaan, mutta joutui nostamaan jalan kaasulta hänen raportoineen menettävänsä moottoritehoa.

Horner kertoi aika-ajon jälkeen Sky Sportsille, ettei vika ollut moottorissa, vaan heikko suoravauhti johtui yksinkertaisesti siitä, että avattava takasiipi (DRS) ei auennut.

– Se ei johtunut voimasta. Se oli vain avattava takasiipi, joka ei auennut, sanoi Red Bull -pomo.

Horner ei jaksanut siltikään uskoa, että ongelmat olisivat tuoneet parempaa lähtöruutua sunnuntain kilpailuun. Ferrari ja Leclerc olivat jälleen erittäin väkevä yhdistelmä aika-ajoissa.

– En usko, että meillä olisi ollut riittävästi paukkuja vastata tuohon kierrokseen. Loistava kierros häneltä kovan paineen alla, kehaisi Horner kilpakumppaneitaan.

Tallipomo ei ollut kuitenkaan huolissaan ongelmasta ja totesi eturivin lähtöpaikan olevan silti hyvä paikka lähteä kilpailuun. Ongelma DRS-järjestelmän kanssa tuskin aiheuttaa sen suurempia murheita.

– Tietysti Q3 on viimeinen paikka, jossa haluat tällaisen ongelman ilmaantuvan, mutta selvitämme mistä se johtui. Ehkä se oli vain jokin kumin palanen, joka juuttui mekanismiin, pohti britti.

Aika-ajon ratkaisuhetket ja Verstappenin ongelman näet alla olevalta videolta.