Alfa Romeon Espanjan GP alkoi heikosti. Toiseksi eniten päivityksiä viikonloppuun tuonut talli ei saanut irti paljoa dataa toisessa harjoituksessa. Valtteri Bottaksen iltapuhde päättyi vain muutaman minuutin jälkeen epäiltyyn moottorivikaan.

Tämä on huono uutinen suomalaiselle. Bottaksella on Espanjassa käytössä jo toinen polttomoottori sekä kolmas ja viimeinen sallittu turbo tälle kaudelle. Jos osat ovat pahasti vaurioituneet, voi suomalaista odottaa lähtöruuturangaistus sunnuntain osakilpailuun.

Bottaksen mukaan perjantain harjoitusten ongelmat alkavat olla jo huolestuttava trendi. Suomalainen oli kuitenkin tyytyväinen autonsa tuntumaan.

– Haiston ja näin savua. Sitä ennen kuului ääntä, joka ei kuulostanut hyvälle. Emme ole vielä saaneet autoa takaisin varikolle tutkintaa varten, mutta epäilemme moottorivikaa, Bottas kommentoi F1TV:n haastattelussa.

– Tämä näyttää olevan jo trendi, että perjantaimme ovat ongelman täytteisiä. Se on valitettavaa, mutta ainakin olemme osoittaneet voivamme nousta tästä. Auto tuntui hyvältä medium-seoksella, joten siitä on hyvä rakentaa.

Bottas on napannut pisteitä neljästä osakilpailusta. Jeddassa suomalainen jäi nollille keskeytyksen takia.