Monacon kisaviikonlopun perjantain harjoitukset saatiin päätökseen. Session nopeimman ajan kellotti koko kauden teemassa pysyen Ferrarin Charles Leclerc. Monacolainen on kunnostautunut nappaamaan harjoituksia nimiinsä alkukaudella.

Monacolaista seurasi tiukasti tallikaveri Carlos Sainz. Kaksikon välinen ero oli vain neljä sadasosaa. Muutaman kymmenyksen päässä majailevat Red Bull -kaksikko Sergio Perez etunenässä.

Myös ensimmäinen kolari nähtiin Monacon vaativalla katuradalla. Kertaalleen kilpailun voittanut Daniel Ricciardo menetti autonsa hallinnan radan kolmannella sektorilla ajautuen seinään. Aussikuljettajan sekä hänen kisainsinöörinsä välillä koettiin myös kiusallinen radioviesti.

– Daniel, onko auto kunnossa, McLaren-pilttuusta kysyttiin.

– Noh, minä olen kunnossa, Ricciardo tivasi vastaukseksi.

– Hyvä että olet kunnossa. Me korjaamme auton, älä panikoi.

Myös Sebastian Vettel oli lähellä osumaa, mutta saksalainen onnistui pitämään kilpurinsa kurissa pahemman osuman välttämiseksi. Kuljettajat olivat kuitenkin iltapäivän session tavoin todella suurissa ongelmissa.

Valtteri Bottas pääsi vihdoin radalle tänä viikonloppuna. Koko ensimmäisen session moottorivian takia välistä jättämään joutunut suomalainen oli lopulta 13:ta toisessa harjoituksessa. Eroa Leclerciin oli lopulta noin kaksi sekuntia.

Mercedeksen komea vauhti tuntuu kadonneen Barcelonasta. George Russell oli kuudes, mutta eroa kärkeen oli noin seitsemän kymmenystä. Lewis Hamilton puolestaan oli noin puolitoista sekuntia Ferrareita hitaampi.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.